newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Din ianuarie 2019, se interzice total comercializarea pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire / Ce este Sacoșa cu minte


PDF Print
A | a
E-mail
de Oti Group | Joi, 20 decembrie 2018, 1:48 webReleases | Economie

Sacosa cu minte |
Conform Legii 87/2018 care modifică și completează Legea 249/2015, s-a interzis din luna iulie 2018 introducerea pe piața națională a pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire, cu mâner. Din ianuarie 2019, se interzice total comercializarea acestora. Comercianții care nu vor respecta noua interdicție vor risca să fie amendați cu sume cuprinse între 15.000 și 25.000 de lei.
  • Gama Oti Green cuprinde, în prezent, sacoșe de cumpărături, farfurii, caserole și pahare de unică folosință, lumânări ecologice.
  • Produsele Oti Green sunt fabricate din compuși organici care au la bază amidon de porumb sau fibră celulozică. Toate produsele sunt certificate TÜV Austria.
  • La nivel global, doar 14% din deșeurile generate de ambalajele din mase plastice se reciclează, 40% ajung în groapa de gunoi, urmând a se dezintegra în sute de ani infestând solul cu materiale toxice, iar 32% sunt debarasate în mediul încojurător poluând oceanele, râurile și pădurile, conform studiului fundației Ellen Macarthur din 2016
  • Oti Group estimează o cifra de afaceri de 10 milioane de lei în 2019 pentru gama Oti Green.

​Oti Group, unul dintre principalii jucători din piața produselor de menaj, curățenie și unică folosință, a lansat gama de produse biodegradabile și compostabile Oti Green, venind în întâmpinarea clienților care doresc să protejeze mediul înconjurător și aliniindu-se astfel tendințelor globale de reducere a consumului de materiale plastice.

Produsele se adresează atât consumatorilor casnici, cât și clienților din zona profesională – comercial, HoReCa etc. Gama Oti Green cuprinde, în prezent, sacoșe de cumpărături, farfurii, caserole și pahare de unică folosință, lumânări ecologice. Compania are în dezvoltare și alte categorii de produse pentru această gamă.

Produsele Oti Green sunt fabricate din compuși organici care au la bază amidon de porumb sau fibră celulozică. Toate produsele sunt certificate TÜV Austria, cel mai mare și important organism de testare, inspecţie și certificare din acest domeniu.

Vedeta gamei este Sacoșa cu minte, produs care răspunde noii legislații în domeniu. Conform Legii 87/2018 care modifică și completează Legea 249/2015, s-a interzis din luna iulie 2018 introducerea pe piața națională a pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire, cu mâner. Mai mult, din ianuarie 2019, se interzice total comercializarea acestora.

Comercianții care nu vor respecta noua interdicție vor risca să fie amendați cu sume cuprinse între 15.000 și 25.000 de lei.

„Sacoșa cu minte este alternativa sustenabilă și responsabilă la sacoșele din plastic, fiind fabricată dintr-un material inovativ care se biodegradează, transformându-se într-un compost inofensiv mediului încojurător, având în final proprietățile unui îngrășământ natural. Aceste proprietăți și beneficii ale materialului din care sunt fabricate sacoșele noastre, sunt certificate de organisme și laboratoare abilitate, în concordanță cu standardele europene și internaționale actuale”, a declarat George Tomescu, Manager General Oti Group.

Managerul companiei atrage atenția că este posibil să apară pe piață o mulțime de produse care vor pretinde că sunt biodegradabile, însă acestea trebuie să fie susținute de certificate de biodegradabilitate emise de catre organismele competente.

Oti Group, pionier în industria articolelor de unică folosință și menaj, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, estimează o cifra de afaceri de 10 milioane de lei în 2019, pentru gama Oti Green.
„La nivel global, doar 14% din deșeurile generate de ambalajele din mase plastice se reciclează, 40% ajung în groapa de gunoi, urmând a se dezintegra în sute de ani infestând solul cu materiale toxice, iar 32% sunt debarasate în mediul încojurător poluând oceanele, râurile și pădurile*. Considerăm că varianta compostabilității și biodegradabilității este soluția cea mai bună, deoarece deșeurile rezultate sunt dezintegrabile și netoxice. Suntem optimiști în ceeea ce privește trendul ambalajelor și produselor biodegradabile. Există interes din partea populației pentru combatarea poluării, iar gradul de conștientizare este în creștere. Succesul acestor inițiative depinde însă, în mare măsură, de sprijinul legislativ”, a adăugat George Tomescu.

Produsele din gama Oti Green au fost concepute sa respecte standardul de compostabilitate si biodegradabilitate EN 13432, standard care reglementează riguros la nivel european cerințele ambalajelor biodegradabile care pot fi transformate în compost, fiind însă în continuare pliate pe nevoile și cerințele consumatorului român: ”Este important să rămâi aproape de client, adaptabil la nevoile sale şi, totodată, competitiv într-o piaţă locală aglomerată. Dincolo de presiunea costului, ne bucurăm că există deja o masă critică de consumatori conștienți că protejarea mediului este o prioritate”, a adăugat Lucia Dincă, Marketing Manager Oti Group.

DESPRE SACOȘA CU MINTE

Sacoșa cu minte este un concept Oti de conștientizare, implicare eco-responsabilă și sustenabilă, în vederea reducerii deșeurilor din plastic.
Sacoșele Oti Green sunt realizate dintr-un compus care are la bază amidonul de porumb și înlocuiesc sacoșele din plastic, care poluează. Sacoșele biodegradabile și compostabile Oti sunt conforme cu Standardul European EN 13432 și certificate de TÜV Austria.

DESPRE OTI GROUP
Oti Group este un grup de companii cu capital integral românesc, cu o echipă de 190 de profesioniști, depozite de 15.000 mp, o flotă auto proprie, ce importă și distribuie ambalaje de unică folosință, consumabile HoReCa, articole de menaj. Oti oferă clienților beneficiile care fac diferența: livrare rapidă, din stoc, a peste 1000 de articole, distribuția lor pe întreg teritoriului țării, gamă completă de produse și soluții inovative pe care le pune la dispoziția lor.
Compania participă activ la actiuni de ecologizare, având un parteneriat de lungă durată cu inițiativa „Let’s do it Romania”.

* conform studiului fundației Ellen Macarthur din 2016
  1361 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by