newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: DADA sau povestea unor artisti excentrici si geniali


PDF Print
A | a
E-mail
de Fundatia Calea Victoriei | Marţi, 26 iulie 2011, 12:43 webReleases | Cultura

1_1175_vY530duD3k | Foto: webPR.ro
Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 18 august, la atelierul DADA sau povestea unor artisti excentrici si geniali, in compania lectorului Mirel Banica.

In acest moment, Fundatia Calea Victoriei se gaseste intr-un loc deosebit : imobilul Clara Iancu, chiar acolo unde a functionat "Biroul de Studii Moderne" al lui Marcel Iancu, unul din fondatorii miscarii Dada. Cea mai nebuna, novatoare, agresiva si longeviva miscare de avantgarda europeana, nascuta la Zurich in 1916. Haideti sa-i omagiem memoria intr-un mod original si ludic, demn de acest mare spirit european care a fost Marcel Iancu.

Intalnirea noastra va fi divizata in doua parti. In prima parte, vom vorbi cat se poate de serios despre istoria miscarii Dada, despre membri ei cei mai importanti si despre operele-fetis ale acesteia. Vom viziona si comenta impreuna operele lor.

In cea de a doua parte, vom recrea noi insine unele dintre cele mai cunoscute experimente dada. Ne distram. Pentru aceasta, sunteti rugati/rugate sa aduceti pentru sacrificare dictionare vechi, articole de ziar care v-au placut deosebit de mult, foarfeci de decupat hartie, obiecte si imagini insolite la care tineti mult, dar de care sunteti capabili sa va despartiti razand. E prima conditie sa fii dada ...

Lector: Mirel Banica
Cost: 30 ron, 25 ron pentru studenti

Data: 18 august, ora 18:30
Locatie: Fundatia Calea Victoriei, Str. Caimatei nr. 20, etaj 3
Inscrieri la contact[at]victoriei.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  



452 vizualizari




WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by