newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Ierburi de leac - expozitie Mariana Gheorghiu - Badeni la MTR


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Marţi, 5 iulie 2011, 9:47 webReleases | Cultura

Ierburi de leac | Foto: webPR.ro
"Ierburi de leac"- adunate in chivoturi si apoi brodate cu fire pretioase pot fi vazute din 7 iulie in sala Irina Nicolau de la Muzeul National al Taranului Roman. Un caier al frumosului este rasucit din risipa naturii. Mariana Gheorghiu aduce de la Cluj, dupa un traseu scandinav, o ampla expozitie de obiect-broderie in fibre si materii vegetale, ansamblu premiat de Uniunea Artistilor Plastici in 2006. Este un univers uimitor al resacralizarii vestigiilor gospodariei rustice in artele fibrei si prin ingeniosul reasamblaj al artei obiectuale.

O mare timida, frematatoare si dextera, s-a cuibarit sub scutul frumosului gasit in risipa naturii. Incepand prin a-si transfigura umila camaruta prin alcatuiri obiectual-vegetale, Mariana Gheorghiu-Badeni a scapat relativ tarziu din asperitatile vietii pentru a rodi in caminul artei. Persoana balaie a artistei, cu cap de spiridus al fanetii, imbracata in camesoi brodat, ar fi trebuit sa se intalneasca la timp cu Irina Nicolau, moasa spiritului nastrusnic de la Muzeul Taranului Roman. Le desparteau, ca varsta, doar un an si o primavara. Iar din 3 iulie numaram, din pacate, noua veri de la denumirea excelentei sali de expozitie "Irina Nicolau", in memoria celei care s-ar fi bucurat acum de etalarea "Ierburilor de leac" dinspre Badenii Cotnarilor. Amintirile din gradina (pernute cu plante uscate, prinse in plasa de ciorap si brodate apoi somptuos) sau Cadelnitele din colaci de fan l-ar fi narcotizat si pe scriitorul Frantei profunde, Jean Giono.

Curator Aurelia Mocanu.
Vernisaj: 7 iulie, ora 18.00

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 31 iulie, de marti pana duminica, la sala Irina Nicolau.

Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Port.ro, Hot News, webpr.ro, www.LiterNet.ro, Observator cultural, Cultura, www.LacasuriOrtodoxe.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, ArtClue, www.comunicatedepresa.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   | 
  428 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by