newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Bucuresti 1940 - primul film color despre Capitala


PDF Print
A | a
E-mail
de Fundatia Calea Victoriei | Joi, 19 mai 2011, 13:57 webReleases | Cultura

Calea Victoriei | Foto: webPR.ro
Desi surprinsa in anii tulburi ai celui de-al doilea Razboi Mondial, capitala, cu bulevarde moderne, strazi si parcuri ingrijite, oameni cu priviri relaxate, spectacole si distractii de tot felul, pastreaza un aer de normalitate greu de regasit astazi.

Revedem, in film, cladiri emblematice pentru viata culturala a Bucurestiului: Palatul Regal, Universitatea, Cercul Militar, Teatrul National, Palatul Justitiei, Palatul Bancii Nationale Romane, Carul cu Bere, Palatul Sutu, cinematografele Capitol, Scala, Restaurantul La Sosea si descoperim statui, biserici, muzee care ar fi putut completa frumos imaginea orasului, daca nu ar fi disparut din variate motive: Muzeul Simu, statuia Regelul Ferdinand, hipodromul etc.

Actori, targoveti, domni si doamne imbracati dupa moda timpului, cu palarii elegante, anima strazile si parcurile orasului. Tiganci florarese ofera trecatorilor buchete imense de lalele, liliac, maci si trandafiri. Timpul liber se petrece la promenada, pe Calea Victoriei, la cinematograf, la teatru, cu barca pe lac, la patinoar: ca spectator sau ca sportiv, la cursele de cai sau, pentru locuitorii cartierelor, la balciul cu o mie de atractii si culori: calusei, lanturi, "Cercarea puterii", "Dansul Maritei" etc.

Fotografia, regia, montajul si comentariul filmului au fost facute de inginerul N. Bratu. Durata film: 51'.

Proiectia filmului "Capitala Romaniei, Bucuresti, in anul 1940" face parte din programul "Luna Bucurestilor".

Intrarea la acest eveniment este gratuita, in limita locurilor disponibile.

Evenimentele Lunii Bucurestilor sunt sustinute de www.Barbieritdelux.ro (distribuitor unic Truefitt&Hill), Go Travel, Smart Experience, Domeniile Simburesti si Coca Cola Hellenic.

 Citeste mai multe despre   
  415 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by