newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Madame Pogany prezinta: concert Maria Raducanu & Friends


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 4 mai 2011, 20:23 webReleases | Cultura

Madame Pogany are placerea sa va invite la un concert exceptional, vineri, 13 mai 2011, de la ora 21:00: Maria Raducanu & Friends. Intrarea 25 lei.

Maria Raducanu este o artista greu de categorisit stilistic. De un clasic nonconformism, ea isi provoaca publicul, cu fiecare noua aparitie, la sinceritate, deschidere, decliseizare. Maria Raducanu nu canta pentru snobi, desi muzica ei este una de rafinament.

Fie ca se afla stand turceste pe o straduta din Paris sau pe scena unei Filarmonici, cantul ei sta sub semnul aceluiasi crez "dostoievskian" potrivit caruia Frumosul va mantui Lumea.

Avand una din cele mai speciale voci din lume, Maria Raducanu combina folclorul romanesc cu fado si rembetica.

De-a lungul timpului, Maria Raducanu a avut colaborari cu majoritatea muzicienilor de jazz din Romania: Johnny Raducanu, Vlaicu Golcea, Mihai Iordache, Puiu Pascu sau Eugen Nichiteanu doar ca sa enumeram cativa, dar si cu personalitati ale jazzului occidental, printre care amintim Maurice de Martin, Jan Roder si Michael Griener, americanii Chris Dahlgren, Ben Abarbanel-Wolff si Travis DiRuzza, francezii Siegfried Kessler si Malo Vallois,  suedezul Krister Jonsson.

Maria Raducanu se mandreste cu o discografie bogata, foarte bine primita de public si de critica de specialitate: opt albume sub nume propriu si doua la care participa ca invitata.

De asemenea, Maria Raducanu este singura artista de jazz din Romania invitata sa lanseze un album la o casa de discuri Americana.

Madame Pogany prezinta:

Vineri, 13 mai 2011, ora 21:00

Concert extraordinar Maria Raducanu & Friends  

Piano: Sorin Terinte

Double Bass: Pedro Negresco

Drums: Eugen Nichiteanu

Intrare: 25 lei

 Citeste mai multe despre     | 
  258 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by