newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Postspectacolul ajunge la Teatrul National


PDF Print
A | a
E-mail
de Centrul Dansului | Marţi, 3 mai 2011, 14:03 webReleases | Cultura

trilogia postspectacol | Foto: webPR.ro
10 mai, ora 20.00, Sala Atelier, TNB

Postspectacolul ajunge la Teatrul National

 

Trilogia se desfasoara astfel:

1. Autorii ar dori sa veniti la spectacolul lor

2. Neocatarsis

3. Candidatura la Presedintie

 

<Spectacolul s-a terminat demult, CNDB a disparut fizic, peregrinarea in stare precara a inceput. Dar noi stiam ca locul acela era menit sa existe doar pentru o perioada determinata, caci odata postspectacolul anuntat si pus in practica, sfarsitul era iminent.

'€œCaragealiana'€ s-a plasat la km 0 si isi asteapta cladirea careia sa-i stea pavaza.

Trebuie sa-i multumim inca o data TNB-ului pentru grija cu care a facilitat evacuarea, pentru minutiozitatea cu care a indepartat apendicele inutil numit CNDB.

Epoca distrugerii prin constructie si reconsolidare nu s-a terminat in '€™89. Azi suntem in plin avant al epocii de aur, cartierele cad rapuse (vezi Buzesti), avem un singur partid, FSN impartit in factiuni, avem din nou un singur post de televiziune doar ca azi are vreo 15 fete si nume.

Spectacolul este mult mai bogat si efervescent dar tot in fata televizorului stam si injuram '€œpartidul'€ si presedintele tarii.

Printre alte legaturi cu trecutul traumatic a aparut si o miscare (pe filiera neo-conservatoare americana) Pro-Vita, care incearca sa scoata in afara legii avortul.

Putem adauga la lista si arta contemporana care a iesit definitv (daca a fost vreodata) din raza vizuala a ministerului patrimoniului asa cum era si normal in aceste conditii ortodoxe. Patrimoniul e intotdeauna trecutul epurat si prezentul modificat radical prin prisma acestui trecut, se opereaza pe ambele lungimi temporale, statul salveaza ce e '€œnational'€ numai atunci cand il recunoaste. TNB, ca in orice epoca, prospera!

Azi noul om nou e printre noi, noile '€œblocuri'€ sunt aici si ele, cladiri de birouri glossy, curate si pe langa care, cand treci, te vezi ca intr-o oglinda. In plus programul de austeritate propus ca urmare a crizei seamana grozav cu cel din anii'€˜80 prin care ne '€œplateam datoriile externe'€.

Asadar am putea zice fara sa parem extrem de deplasati ca Romania a repornit proiectul totalitar. Doar ca acum statul si capitalul privatul merg cot la cot, legati ombilical de institutille supra-democratice si supra-nationale care administreaza '€œthe big picture'€. Populatia este motivata  afectiv sa suporte si sa se resemneze prin proiectul anti-comunist anacronic dar eficace, astfel reprimandu-si orice alternativa micro sau macro. Indivizii se adapostesc in categoriile lor sociale, in mini cetati-vile si asa apar politiile secundare, BGS, Scorseze, etc, gena neoliberala e cea mai adaptata la conditiile severe, rezista cataclismelor de orice gen.

Acesta este contextul in care trebuie sa aparem pe scena, o scena care si-a mutat de mult cuibul in spatiul semiotic confuz privat-public care hipnotizeaza, ai zice ca suntem la limita desi reactiile maselor si ale intelectualilor sunt surprinzator de atrofiate. Toate lumea vorbeste despre '€œsfarsitul timpurilor'€ desi si '€œele'€ nu  mai sfarsesc odata.

Postspectacol inseamna un refuz dar si o rezistenta la modul curent de te plasa intr-un teatru/spatiu de reprezentare, vazand teatrul ca un loc ce trebuie sa se dizolve in mediul ce-i este contemporan.

Ca ultim gest am decis sa iesim din teatru  si sa candidam la presedintie!> Candidatul la presedintie

 

Spectacolul are loc la Sala Atelier a TNB (intrarea prin Opereta)
Pret bilete: 20 de lei / 10 lei redus
Biletele se achizitioneaza de la Casa de Bilete a TNB

 

Recomandat de RFI Romania

Parteneri media : 24 Fun, Liternet, Veioza Arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue, Neaparat.ro, Infodance.ro, Youmago.ro, Tataia, CriticAtac

 

 Citeste mai multe despre   
  268 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by