newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Un discurs care angajeazaƒ corpul, biografia, cultura sŸi politica/ Cristiane Bouger (NY) la Bucuresti


PDF Print
A | a
E-mail
de Centrul Dansului | Marţi, 3 mai 2011, 14:00 webReleases | Cultura

Bucharest 2011 | Foto: webPR.ro
"Towards the gaze and the movement- Cristiane Bouger

10-15 mai, Atelierul de Productie

Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) va invita la o sesiune intensiva de documentare, spectacole, expozitii foto si proiectii video si interventii in spatiul public.

"Towards the gaze and movement: lucrari de Cristiane Bouger, cu o expozitie foto de Roger Regner- este proiectul propus de artista Cristiane Bouger, ce va loc in perioada 10 - 15 mai la Atelierul de Productie.

Proiectul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman, Institutului Cultural Roman New York si Atelierului de Productie.

Cristiane Bouger (nascuta in 1977 in Curitiba, Brazilia) traieste si lucreaza in New York, unde  creeaza arta performativa, instalatie, dans contemporan, teatru experimental, text si video, producand un discurs care abordeaza corpul, biografia, cultura si politica.

Prin lucrarile ei, urmareste sa rastoarne codurile si simbolurile prestabilite, propunand disonante care angajeaza reformulari neasteptate ale acestor limbaje/semne.

Lucrarile sale interdisciplinare includ performance-ul instalatie Red A Hundred 40/Vermelho 140 (Rio de Janeiro, 2004), Sensuality in (and) America (New York, 2004), Walk East - Chapter I (New York si Curitiba, 2007), Displacements Pills - Este Regalo Es Tuyo (proiect in desfasurare in Curitiba si New York), Chicken Piece (New York, 2009) si Hunger Follies - Scratch #1 (New York, 2010).

Performance-urile sale video si documentarul Community, Activism and the Downtown Scene - un documentar independent despre scena experimentala new-yorkeza (2006) au fost proiectate in mai multe circuite independente din Brazilia. Pe plan international, lucrarile sale video au fost selectate in 9eme Festival des Cinemas Differents, Paris (2007), festivalul de dans In-Presentable 08, Madrid (2008), Montage Video Dance Festival, Johannesburg (2008), ACE Film Festival, New York (2008) si The New Filmmakers Series - Latino/ Anthology Film Archives, New York (2010).

Creatiile sale au facut parte din Circuitos Compartilhados (2008), o colectie de 35 de DVD-uri despre arta video contemporana din Brazilia (curator : Newton Goto). In 2009, Bouger a fost invitata de criticul de arta Paulo Reis sa expuna performance-ul video Red A Hundred 40 la Centrul Cultural Solar do Barao din Curitiba si la Muzeul de Arta Moderna din Rio de Janeiro - MAM-Rio.

Bouger a colaborat ca scriitoare la PERFORMA 09 - A treia bienala de arta vizuala si performance din New York si la proiectul Moving Dialogue - schimburi culturale Bucuresti / New York, initiat de Movement Research, in 2010. In anii recenti a publicat aproape 30 de articole si interviuri in carti, reviste si ziare din Brazilia, SUA, Portugalia, Anglia.

 

Programul evenimentului "Towards the gaze and the movement"

 

10 mai, ora 19:00 "Atelierul de Productie

Scurta prezentare a activitatii lui Cristiane, urmata de proiectia documentarului
COMMUNITY, ACTIVISM AND THE DOWNTOWN SCENE - un documentar independent despre scena experimentala new-yorkeza
La final: discutie cu publicul

 

Intrare libera

12 mai, ora 20.00 " Atelierul de Productie
WALK EAST " Erotic Poems by Norma Kluster - Chapter I " Notes on Absence
performance de Cristiane Bouger

               ora 21.00 - Atelierul de Productie
Vernisaj expozitie foto SILENCE SUITE IN 2 MOVEMENTS
Fotografii de Roger Regner ale performance-urilor Closer si The Fourth Season  de Cristiane Bouger
Expozitia ramane in spatiu pana pe 28 mai.

 

Pret bilet: 10 lei

14, 15 mai, spatiul public
Displacement Pills " Este Regalo Es Tuyo
Interventie de Cristiane Bouger

15 mai, Atelierul de Productie
Doua proiectii video se adauga expozitiei foto (performance-urile Closer si The Fourth Season de Cristiane Bouger)


Intrare libera


Detalii despre fiecare eveniment in parte gasiti pe site-ul www.cndb.ro

 

Atelierul de ProducAᅡAᅡie se afla pe Splaiul Unirii, la nr. 160 (in apropiere de Timpuri Noi)

 

Recomandat de RFI Romania

Parteneri media : 24 Fun, Liternet, Veioza Arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue, Neaparat.ro, Infodance.ro, Youmago.ro, Tataia, CriticAtac

 Citeste mai multe despre   
  215 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by