newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Army in Concert


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Vineri, 18 februarie 2011, 18:11 webReleases | Cultura

Orchestra Reprezentativa a Armatei  deschide Stagiunea de concerte 2011 la Sala Radio, in 24 Februarie , ora 19:00, printr-un concert  inedit, din trei motive care definesc un an jubiliar.  Primul, este implinirea a 180 de ani de existenta a Armei Muzici Militare, al doilea, implinirea in acest an a 170 de ani de la nasterea compozitorului ceh, Antonin Leopold Dvorak, ramas in istoria muzicii prin compozitii extrem de elaborate, printre care si cea mai cunoscuta lucrare a sa, Simfonia ¬ Lumea Noua¬, iar al treilea si poate un motiv extrem de indreptatit pentru a merge la concertul din 24 Februarie, il reprezinta faptul ca va avea loc, in premiera, interpretarea la noi in tara, a  celor doua simfonii din program, de catre o Orchestra Simfonica de Suflatori. O provocare dar si un vot de incredere avand in vedere ca este vorba de Orchestra Reprezentativa a Armatei, orchestra titrata si cea mai performanta orchestra de acest gen  de la noi.

Prima parte a programului cuprinde Concertul pentru pian si orchestra in la minor al lui Edvard Grieg  fiind urmat, in a doua parte, de Simfonia Nr. IX "Lumea noua" a lui Antonin Leopold Dvorak.

Orchestra Reprezentativa a Armatei va sustine primul concert din actuala stagiune sub bagheta Dirijorului Aurel Gheorghita

Prezenta de lung parcurs la pupitrul Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale, Aurel GHEORGHITA se recomanda ca un muzician complex, cu o cariera dirijorala de peste doua decenii si o activitate artistica diversa sustinuta pe taramul artei sunetelor (interpret, pedagog).

Anii de studii la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti la clasa maestrilor Constantin BUGEANU, Cristian BRANCUSI, Octav CALLEYA (Spania) si Nicolae RACU ca si prezenta la numeroase cursuri de maiestrie si concursuri internationale de dirijat din tara si strainatate, dezvaluie traseul formativ al tanarului artist, traseu jalonat, pas cu pas, de rigoare profesionala si totala dedicatie catre ars musicae.

Portofoliul sau repertorial include o literatura muzicala cu un registru stilistic amplu, de la creatii miniaturale la lucrari simfonice, opera, opereta si muzica de film, un loc aparte ocupandu-l muzica romaneasca.

Traseele concertistice ale dirijorului primei orchestre a Armatei Romaniei indica o prezenta constanta pe scenele celor mai importante festivaluri ale muzicilor militare din Germania, Elvetia, Marea Britanie, Belgia, Ungaria, Italia, Austria, Olanda, Danemarca, Cehia, Slovacia, Norvegia .   

Invitat special la pian este HORIA MAXIM.

HORIA MAXIM a inceput studiul pianului sub indrumarea eminentului profesor Mircea Costache, in cadrul liceului bucurestean ''George Enescu'', in timp ce perioada studiilor desfasurate la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti a fost marcata de influenta exceptionala a maestrului Dan Grigore si a doamnei Delia Pavlovici. In toti acesti ani a castigat numeroase distinctii si premii nationale si internationale. A participat, totodata, la cursuri de maiestrie pianistica in Romania si in Germania.

In paralel cu activitatea solistica, Horia Maxim desfasoara o activitate pedagogica sustinuta, fiind profesor titular la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. In aceasta calitate a fost invitat, in dese randuri, in juriile unor importante concursuri nationale si internationale.

Numeroase recitaluri sau concerte sustinute in strainatate, cele mai multe dintre acestea in Germania si Japonia il evidentiaza ca pe un pianiast care incanta prin arta sa.

Asociatia Culturala Teocta impreuna cu Centrul Cultural European Sector 6, Centrul Cultural pentru UNESCO  ¬ Nicolae Balcescu¬ sector 4, Centrul pentru Conservarea si  Promovarea   Culturii Traditionale  - Ilfov si Serviciul Muzicilor Militare,  va invita la concert.

Biletele se pot cumpara prin Eventim: Sala Radio, magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  422 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by