newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Scurtmetraje-experiment la ShortsUP in februarie


PDF Print
A | a
E-mail
de ShortsUP | Miercuri, 16 februarie 2011, 12:28 webReleases | Cultura

ShortsUP In Laborator | Foto: webPR.ro
Sambata, 26 februarie, de la 20.00, la Atelierul de Productie, ShortsUP va prezenta programul de scurtmetraje In Laborator. Filmele vor fi dublate de un experiment muzical si vizual avangardist. ShortsUP este un proiect marca ORICUM si Feeder.ro.

De-a lungul timpului, creatorii de film au incercat sa redescopere filmul, sa experimenteze dincolo de reguli. Dupa explozia instrumentelelor digitale au aparut multe filme aflate la granita dintre genuri si categorii: cinema de avangarda, cinema underground, cinema low-budget, cu linie narativa sau fara, cu imagini socante sau poetice, cu text sau fara. Filmul experimental nu s-a supus conventiilor, cu atat mai putin in scurtmetraj. Si oricare a fost regula sau non-regula, puterea de atractie a experimentalului a crescut de la un deceniu la altul.

De la stramosul filmelor experimentale creat in 1929 de Bunuel si Dali pana azi, nenumarate miscari si scoli de film si-au adus contributia. Festivalurile dedicate scurtmetrajelor au creat categorii speciale pentru filme experimentale: Labo la Clermont-Ferrand, Explora la Santiago de Compostela, Experimental la Vila do Conde, Orizzonti la Venetia.

La evenimentul ShortsUP In Laborator din 26 februarie, animatia se amesteca cu fictiunea, iar documentarul cu filmul-soc intr-un singur program. Catalizatorul va fi publicul, singurul capabil sa faca reactia sa se intample.

Copy Shop (regia Virgil Widrich, Austria) are in palmares 35 de premii internationale, intre care cel mai bun film la European Film Awards, cea mai buna coloana sonora la Clermont-Ferrand si o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj. Filmul contine aproximativ 18.000 de fotograme digitale transpuse pe film de 35 mm. Ich bin's Helmut (r. Nicolas Steiner, Elvetia-Germania) e o comedie ingenioasa despre a 60-a aniversare a lui Helmut, care de fapt implineste 57 de ani. Decorul se schimba, Helmut calatoreste in timp si spatiu si isi intalneste vechii prieteni.

Dupa filme va urma un performance audio-video de 40 de minute cu KarpovKasparov si Corruptdream, o explorare pe muzica live a opozitiei dintre proiectia de pe suport digital si cea de pe suport analog. KarpovKasparov arata ca un joc de sah abstract, nascut din colaborarea a trei aparate: drum machine, sintetizator si retroproiector. Se vor auzi accente de muzica clasica, progressive, psihedelica, jazz si electronica.

Dupa performance-ul audio-video, seara ShortsUP va continua cu Matze, cel mai experimental proiect electro romanesc.

Biletele costa 25 RON, ofera acces la programul intregului eveniment si pot fi cumparate sambata, 26 februarie, de la Atelierul de Productie. Pentru cei care vin la eveniment cu carnetul de student, bilete sunt reduse la 15 RON.

Atelierul de Productie, proaspat renovat si lansat intr-o noua infatisare, este situat foarte aproape de statia de metrou Timpuri Noi: Splaiul Unirii 160.

Detalii pe www.shortsup.ro.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   | 
  335 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by