newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Atelier de vorbire in public


PDF Print
A | a
E-mail
de Fundatia Calea Victoriei | Marţi, 11 ianuarie 2011, 10:03 webReleases | Cultura

Fundatia Calea Victoriei va invita, din 18 ianuarie, ora 18.30, la Atelier de vorbire in public, din 18 Ianuarie 2011, in compania lectorului Ana-Maria Karina Nagy.

De fiecare data cand ne aflam in fata unui public, discursul nostru capata expresie verbala, gestuala si emotionala. Educarea acestor canale de emisie a argumentelor defineste stilul fiecarui orator.

Workshopul de dezvoltare a insusirilor de bun orator ofera participantilor exersarea formelor de discurs, in formatele celebre de dezbatere publica. Obisnuieste cursantii sa se mentina permanent in contact cu cele mai recente informatii din sfera economica-sociala-politica si le ofera posibilitatea de a-si exersa ascultarea activa si gandirea critica, ce mijlocesc perfect rezolvarea exhaustiva a problemelor ivite in aceste medii de modulare a existentei.

Pe parcursul sesiunilor de retorica, urmarim evolutia persuasiunii prin selectarea termenilor cheie, cat si gestionarea factorilor emotionali in dorinta de a defini stilul personal al oratorului in exercitiu. Structura sistemului de argumentare vizeaza valoarea logica a dovezilor prezentate, cat si spiritul analitic al oratorului.

Exercitiile practice va vor pune in ipostaza de a descoperi mecanismele gestionarii resurselor individuale folosite in timpul sustinerii discursului. Lucrul in echipa va oferi sprijinul si provocarea de care aveti nevoie pentru a putea controla nivelul de stres.

Cum raspund in timpul unei dezbateri?
Fiind prezent si informat in timp real!

Temele atelierelor:

1. Definirea scopului - exercitiul documentarii, al analizei SWAT si al identificarii conceptului promovat.

2. Intentia, motorul prin care imi ating scopul - identificarea scopurilor, exersarea atentiei, concentrarea asupra mecanismelor de implementare in domeniul ales, dorinta de a indeplini acest scop pe care mi l-am ales. Insusirea personala a scopului propus de seful meu.

3. Increderea in sine - dobandirea optimismului, a respiratiei optime, echilibrul vocii in timpul enuntului - stabilirea relaxata a coloanei de aer; eliminarea tensiunilor musculare; acceptarea propriei persoane "nu pot sa plac tuturor"; toleranta fata de opiniile adverse; increderea si munca in echipa; ascultarea activa, gandirea critica si exprimarea concisa;

4. Scheme de discurs si Tipuri de Dezbateri - exersam pe formatele Karl Popper, Lincoln - Douglas, Policy, Impromptu, discursuri tip pledoarie, deliberativ si epidictic. Formularea planurilor de dezbatere. Argumentarea piramidala a scopului / conceptului ales.

Lector: Ana-Maria Karina Nagy
Data incepere: 18 Ianuarie, ora curs: 18.30
Numar ateliere: 4, frecventa: saptamanal
Cost: 200 lei; cost studenti: 150 lei
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, intr. Pristolului 3

 Citeste mai multe despre     | 
  455 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by