newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: BOXE BOXE - hip hop si poezie in dans


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 5 ianuarie 2011, 13:08 webReleases | Cultura

BOXE BOXE - hip hop si poezie in dans | Foto: webPR.ro
Dupa succesul aclamat al febrei braziliene din spectactacolul Agwa&Correria, coregraful Mourad Merzouki se intoarce la Bucuresti cu o propunere pe masura: creatia Boxe Boxe, la Teatrul National de Opereta, pe 2 si 3 februarie 2011. Timp de o ora, opt dansatori sunt acompaniati de surprinzatorul cvartet de corzi Debussy, intr-o explozie de hip hop la fel de felin pe cat de poetic.

De la box la dans, asemenea unei piruete- imaginea unui Chaplin care face dintr-un combat in strada o veritabila coregrafie, plina de umor, Mourad Merzuki

Intr-un decor detasabil, compus din elemente de fier forjat, manusile rosii de box devin marionete. Loviturile de dreapta si de picioare sunt imbracate in dans si nu suntem departe de Chaplin al Lumieres de la ville. Muzica ajunge de la Schubert la Gorecki, trecand prin Glass. Umorul si agilitatea dansatorilor aduc spectacolului Boxe boxe atuurile unui divertisment fin si cald, destinat intregii familii.

"Boxe boxe (jucat acum la Teatrul Chaillot din Paris), noul opus al lui Mourad Merzouki, a fost primit cu o explozie de aplauze in Maison de la danse. Iar cvartetul
Debussy, in direct, aproape ca devine vedeta spectacolului. Muzica indulceste definitiv
moravurile"  - Les Echos

Mourad Merzouki este la conducerea Centrului de Coregrafie din Creteil din 2009 si a ales, ca loc de interpretare pentru acest spectacol, un ring de box. " Boxul este deja dans", confirma coregraful.

" 95 000 de spectatori la bienala dansului de la Lyon" - Liberation

Evenimentul este organizat de Ambasada Frantei si Institutul Francez din Bucuresti in parteneriat cu Teatrul National de Opereta.

"Dansul, ca orice practica de arte martiale, necesita o munca grea, transpiratie si eforturi nenumarate ; in fiecare practica, « interpretul » incepe sa joace si traieste acceasi miza a prapastiei, fata in fata cu adversarul sau in fata privirilor publicului. Se amesteca de asemenea excitatia similara unei « lupte » si tracul de scena, fluturii din stomac, frica de a fi invins, de a incasa lovituri si formidabilul sentiment de a continua, de plenitudine absoluta in acest instant magic pe scena, care poate fi platou de dans sau ring de box", Mourad Merzouk.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  692 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by