newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Participa la constructia Visului Romanesc!


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Vineri, 26 noiembrie 2010, 18:52 webReleases | Cultura

Pe 1 decembrie, ora 10:00, in Piata Presei Libere, pe soclul care pana acum 20 de ani il sustinea din greu pe tovarasul Lenin, se va dezveli Visul Romanesc.

Grupul de constructori visatori este format din Matei Arnautu, Florin Bratescu, Andrei Ciubotaru si Iosif Oprescu. Proiectul artistic Visul Romanesc beneficiaza de o platforma online - http://www.visulromanesc.ro prin care romanii sunt intrebati care este visul lor. Pe baza raspunsurilor adunate s-a construit un obiect care sa sintetizeze dezbaterea din jurul intrebarii - acesta va fi expus din data de 1 decembrie 2010, timp de doua saptamani de zile pe soclul din Piata Presei Libere. Evenimentul din 1 decembrie face parte din "Proiect 1990" initiat de Ioana Ciocan.

Aceasta initiativa culturala are o nota pregnant sociala prin gradul ridicat de interactivitate si implicare a oamenilor in dialog. "Visul Romanesc" isi doreste constientizarea publica a viselor, asteptarilor si in fond a dorintelor pe care fiecare roman le nutreste fata de conditia sa de roman. Nu intamplator, implicarea si invitatia la dialog se vor concretiza pe data de 1 decembrie prin constructia Visul Romanesc.

In zona de comentarii de pe site exista atat opinii optimiste despre ideea de Vis Romanesc: "As vrea ca oamenii sa se planga mai putin si sa munceasca mai eficient. Sa isi ceara drepturile mai cu cap si sa vada ca nu sta numai in puterea politicienilor pe care nu ii aleg sa le faca viata mai buna, ci si a lor."

"Mi-as dori ca noi romanii sa redevenim uniti, sa luptam pentru a face ceva pentru tara noastra in scopul de a ajunge unde sunt altii. Intr-adevar in afara se poate trai mai bine, insa cei mai multi dintre noi stim ca nicaieri nu e mai bine ca acasa, atunci cand iti creezi anumite conditii. Problema noastra este ca am devenit prea ignoranti, sau dam vina unii pe altii si asteptam de la celalalt sa faca ceva in loc sa luam initiativa."

Cat si comentarii triste, pesimiste si disperate:

"Sa luam initiativa", sa castigam "valoare", totul trebuie facut cu "bun simt" si cu mai mult "respect" fata de sine, dar cu toate acestea sa incercam sa o facem fara "prejudecati". Vorbe goale. Romania e ca un vas ce se scufunda. Singurul vis rational in toata treaba asta e sa parasesti vasul inainte de-a muri cu el... respect, valoare, bun simt, initiativa, spre ce? concret! spre ce? Romania este o cauza pierduta, iar visul romanesc este in alta parte... nu aici. Visul meu este sa supravietuiesc, ca sa pot visa si la altceva..."

"The Romanian Dream is The American Dream or other country's dream. Iar daca noi toti ne-am iubi mai mult tara, situatia ar fi la fel. Nu exista iubire de tara fara iubire de oameni in primul rand. In tara in care m-am nascut, statul ma jupoaie de bani dupa care isi bate joc de mine, ma umileste si ma calca-n picioare."

Acest proiect artistic este promovat cu placere de LogoBigger, sub coordonarea lui Stefan Plesca, Copywriter.

contact:
Ioana Ciocan
www.ioanaciocan.ro
ioana[at]ioanaciocan.ro.

 Citeste mai multe despre     |   | 
  613 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    identitate (Miercuri, 1 decembrie 2010, 9:13)

    atreus [anonim]

    Trebuie sa ne descoperim adevarata identitate care ne defineste pe noi si ne diferentiaza de restul lumii. Ceva specific romanesc in atitudine, in valori, etc. ceva ce sa fie numai al nostru si de care sa fim mandri. Dincolo de mici si sarmale care intr-adevar sunt niste specificitati care trebuie puse mai bine in valoare trebuie sa ne gasim un specific national pe care sa il punem in prim plan cu multa publicitate agresiva. Vorbim de investitii straine dar va intreb cate companii romanesti autohtone apar si ajung sa fie cunoscute la nivel international? Sunt cateva dar din pacate nu destule ca sa poata avea un efect asupra imaginii de ansamblu. Ideea de baza ar trebui sa fie "think big, act fast"
    Numai bine
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by