newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Programul zilei de 12 noiembrie din cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical Viata e frumoasa - Editia a III-a


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Vineri, 12 noiembrie 2010, 13:45 webReleases | Cultura

Viata e frumoasa | Foto: opereta.ro
Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa!” al Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, incepe vineri, 12 noiembrie, cu doua Ateliere pentru copii: la ora 12.00 - “Teatru de umbre” si la 14.30 “Viata e frumoasa!”, ambele la Studioul pentru copii al Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”.

La ora 16.30, in foaierul teatrului, va avea loc Conferinta - Dialog Arts&Business - “Viata BizArtina”, moderata de Titus Percea. Acest eveniment propune ca tema “cautarea folosului si cautarea frumosului” - deoarece, in ziua de azi, lumea afacerilor intalneste lumea artelor spectacolului - doua vieti juxtapuse, care pot fi reconciliate prin tehnici de tipul “work-life balance” si “corporate social responsibility”. Viata bizartina cantareste actualitatea atitudinii bizartine, grija in cautarea finalitatii actiunilor intreprinse, atitudinea autentica si vie, implicarea, responsabilitatea. Intalnirea dintre afaceri si arta este chemata sa treaca dincolo de reperele comune financiare sau de hobby, in zona organica, acolo unde frumosul e de folos tuturor.

Corul Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, dirijat de Gabriel Popescu, sustine la ora 18.00, un concert de muzica religioasa, la Biserica Sfântul Ioan Botezatorul. In cei 60 de ani de existenta, corul pastorit de dirijori cu personalitate si posesori ai unor minunate competente muzicale, a participat nemijlocit la toate premierele, turneele, concertele susţinute de Teatru în ţară şi peste hotare, si si-a format un public al sau.

Concertele cuprind muzica religioasa corala apartinand unora din cei mai reputati compozitori romani, pornind de la creatia clasica si incheind cu cea contemporană. Heruvice, Chenonice, Fericiri, şi alte cântări ortodoxe, bijuterii ale cântate în spatiul romanesc fac parte din repertoriul corului Teatrului Naţional de Operetă.

Lansarea de carte “Manager-in-deriva.ro”, de Georgeta Bucsan, are loc, la ora 18.30, in foaierul teatrului. Georgeta Bucsan este Manager si auditor calitate al Societatii Germane pentru Calitate - DGQ si al Organizatiei Europene pentru Calitate, fiind si Auditor Sef al Societatii Romane pentru Asigurarea Calitatii. Cartea sa se adreseaza tuturor acelora care au simtit “fiorul de gheata pe sira spinarii” la gandul ca maine nu va mai fi ca azi, ca nici maine, nici poimaine nu le va mai intra nimic in contul din banca, ca de maine incepe numaratoarea inversa pentru datoria la imprumut, iar partenerii de afaceri sau angajatii, nu le vor mai arata acelasi respect si nici nevoia de a-i avea alaturi.

In sala Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, incepand cu ora 19.00, se va juca spectacolul “Tango of Life”, productie a Teatrului National Academic de Opereta, Kiev, Ucraina. “Tango of Life” este un spectacol de muzica si dans, creat de Bogdan Strutinsky, impreuna cu Maestrul de balet Maksym Bulgakov, in care clasicul si modernul se armonizeaza perfect, spectacolul fiind destinat in principal celor tineri, carora le va starni o intreaga paleta de emotii.

De la ora 20.00, pe scena Salii Palatului se afla, in concert extraordinar, Jazz in the City, sustinut de artistul Damian Draghici si invitatii sai. Acest concert marcheaza revenirea pe scena romaneasca a lui Damian Draghici, care ii va avea alaturi pe Diane Schuur (voce), Eddie Daniels (clarinet), Scott Steed (chitara bass), Reggie Jackson (tobe) si Randy Porter (pian) – nume de referinta in Jazz-ul international.

In foaierul Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, ora 22.00, este programata o Seara Traditionala cu specific ucrainian. Pastrand obiceiul organizarii serilor traditionale ale tarilor invitate in Festival, Teatrul urmareste astfel o apropiere intre cele doua culturi. Ucraina este faimoasa pentru muzicalitatea ei, unele cantece populare ucrainiene fiind raspandite in intreaga lume. Muzica ucrainiana isi are radacinile in traditia orala veche de secole a Bylinei (poem eroic narativ) si a “dumei”(oda cantata).

Melomanii se vor bucura in continuare de Emisiunea “Ambient. Viata e frumoasa!”, de la ora 23.00 pana la ora 23.50, pe Radio Romania Cultural, ascultand selectiuni din Franz Lehar - “Vaduva Vesela” (Elisabeth Schwarzkoph, Erich Kunz, Nicolai Gedda, Emmy Loose. Orchestra si Corul Philharmonia din Londra, dirijor: Otto Ackermann).

Pentru informatii suplimentare, puteti accesa site-ul www.opereta.ro, sectiunea Festival. Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, online pe www.eventim.ro si in reteaua magazinelor: Germanos, Vodafone, Librariile Carturesti si Humanitas.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  406 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings