newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Hiturile Anim'est vin la Cluj-Napoca


PDF Print
A | a
E-mail
de Animest | Joi, 30 septembrie 2010, 10:48 webReleases | Cultura

Animest Cluj | Foto: webPR.ro
Programat intre 22 si 24 octombrie 2010 la Cinema Victoria si Centrul Cultural Francez, follow-up-ul Anim'est aduce in acest la Cluj-Napoca o parte dintre cele mai "vanate" titluri de la a cincea editie a celui mai important festival de film de animatie din Romania, precum si scurt metrajele din palmaresul festivalului din acest an.

Iluzionistul / L'illusionniste (r. Sylvain Chomet, Franta-Marea Britanie, 2010), proaspat nominalizat la Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun film de animatie si unul dintre titlurile-hit din selectia Anim'est 2010, Iluzionistul este realizat dupa un scenariu scris de cunoscutul cineast francez Jacques Tati (1907-1982), si spune povestea prieteniei neobisnuite care apare intre un batran scamator si o fetita convinsa de puterile supranaturale ale acestuia. Lansat in avanpremiera mondiala in selectia Festivalului de Film de la Berlin 2010, proiectat si la Karlovy Vary, Edinburgh sau Toronto. Proiectia Iluzinistului la Cluj-Napoca este prezentata de Centrul Cultural Francez.La doar o saptamana de la acordarea premiilor Anim'est in cadrul Galei de inchidere a festivalului de la Bucuresti, toate filmele premiate la cea de-a cincea editie a festivalului incheie follow-up-ul de la Cluj-Napoca, in cadrul unei proiectii speciale la Cinema Victoria.

In premiera la Cluj-Napoca, Anim'est aduce un program de scurtmetraje din cadrul Creepy Animation Night 2, un eveniment unic in peisajul festivalier romanesc. O parte dintre cele mai indraznete, mai neobisnuite si mai provocatoare scurtmetraje de animatie bizare prezentate in programul Creepy Animation Night 2 vor electriza si vor pune la incercare mintile si inimile publicului din Transilvania.

In fiecare an, Festivalul International de Film de Animatie Anim'est aduce in Romania cele mai tari filme de animatie recente, premiate la festivaluri importante de film din intreaga lume si selectionate in cadrul sectiunii-vedeta Mozaic. O parte dintre scurtmetrajele din aceasta sectiune le dau intalnire clujenilor la Cinema Victoria. Unul dintre programele preferate ale publicului Anim'est la editiile precedente, atat la Bucuresti cat si la Cluj-Napoca, reprezinta si in 2010 un must see pentru toti cinefilii.

Anim'est mai aduce la Cinema Victoria o cuprinzatoare selectie Best Of din productia prestigioasei Universitati de Arta si Design Moholy-Nagy - MOME din Budapesta.20 dintre cele mai bune scurt metraje si videoclipuri realizate de-a lungul istoriei de trei decenii a sectiei de animatie din cadrul universitatii, premiate la cele mai importante festivaluri de film de animatie din Europa (Annecy, Zlin, Anima - Bruxelles, Animafest - Zagreb), vor rula in cadrul programului dedicat MOME Budapesta la Anim'est.

Clujenii vor intra in atmosfera Anim'est urmarind filmele premiate la editia din 2009 a celui mai important festival de film de animatie din Romania la Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca, in cadrul Zilei Portilor Deschise, organizate in pre-ziua festivalului, pe 21 octombrie. Din programul proiectiei speciale Anim'est nu vor lipsi emotionantul Posta!/ Post! (r. Matthias Bruhn, Christian Asmussen, Germania, 2008), favoritul publicului la editia a patra a festivalului, tensionatul Sa nu conduci niciodata cand esti mort / Never Drive a Car When You're Dead (r. Gregor Dashuber, Germania) - cel mai bun film studentesc, sau electrizantul Fantoma de la Cinema (r. Erik van Schaaik, Olanda), castigatorul Trofeului Anim'est 2009.

Un masterclass de film de animatie sustinut de producatori francezi, precum si alte proiectii speciale se numara printre celelalte surprize ale Anim'est Cluj-Napoca.

Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est vine la Cluj-Napoca in perioada 22-24 octombrie 2010. Proiectiile si evenimentele din cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Victoria si Centrul Cultural Francez. Anim'est este organizat de Asociatia Culturala Estenest, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Ogilvy.

Partener Principal: Groupama

Partener de traditie: Centrul Cultural Francez
Sustinut de: ProFM

Parteneri media: 24FUN Cluj, Ziua de Cluj, Szabadsag, Ziuadecj.ro, Slicker.ro, Clujlife.com

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  487 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by