newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Filmul "Marti dupa Craciun" poate fi vazut la Cinema Victoria in Iasi


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Vineri, 24 septembrie 2010, 16:18 webReleases | Cultura

Mart, dupa Craciun | Foto: Image Factory
Incepand de astazi filmul "Marti, dupa Craciun", in regia lui Radu Muntean, poate fi vizionat la Cinema Victoria din Iasi. Filmul "Marti, dupa Craciun" s-a lansat pe 16 septembrie in Romania, dupa ce a avut premiera mondiala in cadrul Festivalului de Film de la Cannes in sectiunea "Un Certain Regard". Dupa lansarea in cadrul Festivalului de la Cannes, "Marti, dupa Craciun" a fost invitat sa participe la peste 20 de festivaluri din tara si strainatate.

Incepand de astazi, iesenii au ocazia de a vedea filmul "Marti dupa Craciun", in regia lui Radu Muntean. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi si sustinut de partenerii media Ziarul de Iasi, Radio HIT, Newsiasi.ro, Tele'M. Proiectiile sunt gazduite de Cinema Victoria.

"Marti dupa Craciun" este cel de-al patrulea film al lui Radu Muntean si are la baza un scenariu scris de acesta impreuna cu Alex Baciu si Razvan Radulescu "Marti dupa Craciun" este cel de-al treilea scenariu scris in aceasta formula, dupa "Boogie" (2008) si "Hirtia va fi albastra" (2006). Imaginea este semnata, ca si la precedentele filme, de Tudor Lucaciu, scenografia de Sorin Dima, costumele de Giorgiana Bostan, sunetul de Electric Brother, production manager a fost Dragos Potop. Montajul a fost realizat de Alexandru Radu. Producatorul executiv al filmului, este Dragos Vilcu si compania Multi Media Est, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, BV McCann Erickson, Next Advertising, Mindshare Media, Spoon Media si Programului Media al Uniunii Europene. "Marti dupa Craciun" a castigat concursul organizat de Centrul National al Cinematografiei in anul 2008 cu cel mai mare punct aj, iar in 2009 a obtinut finantare din partea programului Media al Uniunii Europene. Pe 28 septembrie "Marti dupa Craciun" va avea premiera americana la New York Film Festival, iar in octombrie va participa in competitia de la Chicago Film Festival.

De la data premierei mondiale si pana acum, filmul "Marti dupa Craciun" s-a vandut in urmatoarele teritorii: Argentina, Benelux, Cehia, Chile, Danemarca, Franta, Israel, Peru, Portugalia si Ungaria. Israel este prima tara in care filmul a fost lansat dupa premiera mondiala. La nivel international filmul este reprezentat de firma Films Boutique cu sediul la Berlin, iar in Romania de distributia lui se ocupa Voodoo Films.

"Marti dupa Craciun"  spune povestea lui Paul Hanganu (Mimi Branescu) care iubeste doua femei. Adriana (Mirela Oprisor), sotia lui si mama fetitei lor (Sasa Paul Szel) de 8 ani, este omul cu care si-a impartit emotiile ultimilor 10 ani, iar Raluca (Maria Popistasu) e femeia cu care are o relatie de cateva luni. Inainte de Craciun, Paul trebuie sa ia o decizie.

"In cautarea sufletului pereche, Paul isi tranzactioneaza sentimentele si dorintele, dar intr-un final e singur, fata-n fata cu compromisul pe care-l are de facut." spune Radu Muntean despre filmul sau.

In alte roluri ii puteti vedea pe Dragos Bucur - Cristi, Victor Rebengiuc -Nucu, Dana Dembinski - mama Ralucai, Silvia Nastase - Ica, Carmen Lopazan - Cosmina, Adrian Vancica - Mircea Dumbraveanu, Ioana Blaj - Narcisa.

Contact presa
Ileana Timofte
Account Manager
Media Image Factory
Ileana.timofte[at]imagefactory.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  487 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by