newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Teatrul Vienez de Copii - Roluri mari jucate de copii


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Marţi, 24 august 2010, 11:13 webReleases | Cultura

Teatrul Vienez de Copii | Foto: Scala JWT
Incepind din iulie 2010, Scala JWT semneaza o noua campanie de comunicare pentru Teatrul Vienez de Copii, care se va derula pina la sfairsitul stagiunii de toamna, atit pe print, cit si pe Internet. Teatrul Vienez de Copii - "Copiii joaca teatru" si-a inceput activitatea in Romania in 2006.
Cu acest prim proiect incepe noul parteneriat dintre Teatrul Vienez de Copii si Scala JWT, colaborare care acopera servicii de creatie si strategie pentru asociatie si proiectele acesteia.

"Am inceput colaborarea cu Scala JWT ca intotdeauna: increzatori in partenerii nostri, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Aceasta prima campanie este o dovada ca beneficiem de o echipa de profesionisti, care au investit resursele pentru a raspunde nevoilor noastre. intreaga campanie porneste chiar de la esenta activitatii noastre si de la ceea ce copiii reusesc sa puna in scena: roluri in piese de teatru clasice din literatura universala. Sunt roluri mari, jucate de copii", declara Sylvia Rotter, Presedinta Asociatiei Teatrul Vienez de Copii - "Copiii joaca teatru".

"Teatrul Vienez de Copii nu avea nevoie doar de cistigarea de notorietate si de gasirea unor sustinatori pentru organizatie. Trebuia sa ne asiguram ca publicul nu va percepe Teatrul Vienez ca un teatru pentru copii, ci un teatru de copii. Atit natura repertoriului - piese consacrate in lumea adultilor, autori ca Shakespeare, Moliere, Caragiale - cit si gradul de complexitate al reprezentatiilor diferentiaza Teatrul vienez de orice alt teatru jucat de copii, in aceeasi masura in care marimea actorilor diferentiaza Teatrul vienez de orice teatru ce pune in scena piese "adulte". Asa a aparut conceptul "Actori mari, desi inca mici", difuzat in print si viral - urmind ca in toamna sa intre si pe materialele pentru spectacole. Pentru comunicarea beneficiului educational oferit de Asociatie - cursuri ce ii ajuta pe copii sa se dezvolte lipsiti de tracul comunicarii, de inhibitii in fata publicului, pe scena sau in afara ei - am ales un concept distinct, plecind de la un insight cel mai bine enuntat de Jerry Seinfeld: "Majoritatea celor prezenti la o inmormantare ar prefera sa fie cel din sicriu decit cel care vorbeste in memoria raposatului. Asa a aparut <Monster eyes> " adauga Raluca Ciupercescu, Group Creative Director Scala JWT.

"Este motivant sa lucrezi pentru o cauza sociala. Echipa de profesionisti din spatele cortinei Teatrului Vienez de Copii ne-a convins ca pot realiza lucruri extraordinare. Ne dorim sa contribuim la cresterea notorietatii lor, atit ca asociatie, cit si prin promovarea activitatilor pe care le au", marturiseste Ruxandra Mirea, Client Service Scala JWT.

Din partea Teatrul Vienez de Copii - "Copiii joaca teatru", echipa care a lucrat la aceasta campanie este alcatuita din Sylvia Rotter - Presedinta Asociatiei, Andreea Constantin - reprezentanta sucursalei bucurestene, cu participarea Violetei Capatana.

Din partea Scala JWT, echipa care a lucrat la aceasta campanie este formata din Raluca Ciupercescu - Group Creative Director, Marius Tianu - Senior Copywriter, Ioana Filip - Copywriter, Vlad Macarie - Art Director, Adrian Isaia - Art Director, Ruxandra Mirea - Client Service, Ilinca Dumitrescu - A/V Producer, Mihai Gheorghe - DTP.

Pentru aceasta campanie de comunicare, United Media s-a ocupat de media partnership si planning, prin Manuela Vasiliu - Buying Director si Antoaneta Mares - Press Buyer.

Despre Teatrul Vienez de Copii
Teatrul Vienez de Copii este o asociatie non-guvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata cu scopul de a dezvolta abilitatile de comunicare ale copiilor si tinerilor in diverse domenii, prin teatru, pentru a le dezvolta creativitatea si a le largi orizontul de cunoastere.
Trupele de teatru din Oradea, Bucuresti si Cluj sunt formate din copii si tineri cu virste intre 6 si 18 ani si sint cordonate de echipe formate din actori profesionisti care beneficiaza, in munca lor cu tinerii actori, de experienta profesionala a doamnei Sylvia Rotter - Directoarea Das Wiener Kindertheater (asociatia austriaca) si Presedinta Asociatiei Teatrul Vienez de Copii (asociatia romaneasca).

Prin parcurgerea modulelor de exercitii folosite de Teatrul Vienez de Copii, copiii si tinerii deprind aptitudini precum rezistenta la stres si flexibilitatea in gindire. Copiii descopera noi mijloace de management al conflictului si isi dezvolta abilitatile de comunicare. Jocul in sine ii ajuta sa-si exploreze mijloacele lingvistice si fizice de exprimare, iar textele alese pentru specacole le faciliteaza crearea unei legaturi cu operele marilor clasici ai literaturii universale.

Despre Scala JWT
Scala JWT si-a inceput activitatea in 1996 si este parte a retelei globale JWT, cea mai mare agentie de publicitate din Statele Unite si cea de-a treia ca dimensiune in intreaga lume. JWT a fost prima agentie multinationala din Romania - in 1932 - si este de asemenea membru al grupului WPP, cel mai mare grup de comunicare din America de Nord, America de Sud, Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. JWT a fost desemnata Agentia Anului 2009 de catre Advertising Age.

In prezent, Scala JWT dezvolta proiecte de comunicare pentru clienti precum: Teatrul Vienez de Copii, Vodafone, Bayer, Bunge, Johnson &Johnson, Kraft Foods, Mazda, Nestle, Nokia si altii.

Scala JWT multumeste intregii echipe implicate in acest proiect si partenerilor care au facut posibila aceasta campanie, printre care:
 
Hypno - Regizor
Alex Dorobantu - DOP

Multimedia Est
Dragos Vilcu - Producer
Valentin Antofi - Head of Production
Cezara Armasu, Valentina Ighigheanu - Art Directors

Atlantic Film - aparatura iluminare
 
Cosmin Gogu - Fotograf
Rovena Andrei - Costume Designer
Mihai Ursa - PR

Pentru mai multe informatii:
Demetra Garbasevschi, Head of Business Development, Scala JWT
demetra.garbasevschi@jwt.com
Str. Trotusului 39, Sector 1, Bucuresti

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  709 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by