newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Marti, dupa Craciun de Radu Muntean si Tarkovsky Redux la Festivalul Anonimul 2010


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Luni, 2 august 2010, 18:36 webReleases | Cultura

Marti, dupa Craciun | Foto: Anonimul IFF
Festivalul de Film ANONIMUL anunta proiectia speciala a filmului Marti, dupa Craciun, cel mai recent titlu al regizorului Radu Muntean.

Filmul a fost inclus in sectiunea Un Certain Regard, Cannes 2010 si a primit recent Premiul pentru Cea mai buna actrita - Mirela Oprisor, la Festivalul de Film de la Sarajevo.

Paul Hanganu (Mimi Branescu) e casatorit de 10 ani cu Adriana (Mirela Oprisor). Au impreuna o fetita, o masina, un apartament si aparent o relatie fericita.  Paul intretine si o relatie extraconjugala cu Raluca (Maria Popistasu), o dentista de 25 ani. El le iubeste pe ambele, insa, in momentul in care cele doua se intalnesc intamplator, trebuie sa ia o decizie.

Radu Muntean, regizorul lungmetrajelor Furia (2002), Hartia va fi albastra (2006), a primit premiul pentru Cea mai buna regie pentru filmul Boogie la Festivalul Anonimul 2008.

Marti, dupa Craciun va avea premiera in cinematografe in aceasta toamna.

In 2009, Festivalul Anonimul incepea colaborarea cu artistul roman stabilit la New York, Lucian Ban, concretizata in proiectul Songs for Andy Warhol¬s Screen Tests, impreuna cu artistii Sorin Romanescu, Silent Strike si Dan Basu.

Anul acesta, Lucian Ban revine la Anonimul cu un nou proiect creat special pentru festival: Tarkovsky Redux ¬ like spirit without a shadow.

Proiectul il are ca invitat pe Mat Maneri, violist american nominalizat la Premiul Grammy pentru Cel mai bun album de muzica alternativa in 2006, alaturi de Lucian Ban si aceiasi Silent Strike si Dan Basu.

Scene din celebrele filme ale lui Tarkovski - Oglinda, Nostalgia, Sacrificiul si Calauza sunt reimaginate si proiectate live de Dan Basu, pe muzica compusa de Mat Maneri, Lucian Ban si Silent Strike, intr-un nou proiect spectaculos in premiera la Anonimul. 

Editia a VII-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Institutului Cultural Roman, Consiliului Judetean Tulcea, Centrului Cultural American si Televiziunii Romane, producator asociat.

Parteneri: Stella Artois, Lavazza prin Blue Coffee Service, HBO Romania, Microsoft Romania, Fundatia Soros Romania.

Cu sprijinul: TAROM, BMW Group Romania, TNT Romania, Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel, Clubul Taranului.

Parteneri media: Radio Guerrilla, 24FUN, Academia Catavencu, Romania literara, The One, Cinemagia, Green Channel TV, Happy Fish TV.


LUCIAN BAN este pianist si compozitor newyorkez de origine romana, considerat ¬unul dintre cei mai talentati si originali pianisti ai New York-ului din ultimii zece ani¬. Fundatia Hans Koller si Ministerul Culturii din Austria l-au nominalizat de doua ori, in 2005 si 2006, pentru titlul de Cel mai Bun Muzician European de Jazz. A inregistrat sase albume ca solist pentru case de discuri din Statele Unite si Europa. Este liderul trupei ELEVATION, formata din muzicieni de renume. A compus muzica pentru peste 20 de productii teatrale, de film si balet si, de asemenea, pentru New York City Symphony Orchestra, iar in iunie 2001 a compus muzica originala pentru Compania de Teatru/Dans MINUS. Partitura originala pentru piesa de teatru ¬Philosopher Fox¬ (¬Vulpea filosof¬), de Slawomir Mrozek, spectacol produs de East River Comedia a fost nominalizata de doua ori la prestigioasele Innovative Theatre Awards din New York. Cele mai recente piese ale sale au fost compuse pentru spectacolul ¬Waxing West¬, al Savianei Stanescu, de la Teatrul La MaMa din New York. Pentru mai multe informatii despre artist, accesati www.lucianban.com.

MAT MANERI a fost nominalizat in 2006 la premiile Grammy pentru ¬CEL MAI BUN ALBUM DE MUZICA ALTERNATIVA¬. Din anii ¬90, Mat face parte, alaturi de Randy Peterson, din Joe Maneri Quartet, care se bucura de o larga apreciere a criticii. In 1996 infiinteaza patru formatii si incepe sa inregistreze ca solist. Colaboreaza indeaproape cu basistii Ed Schuller, Mark Dresser, William Parker, Michael Formanek, Barre Phillips si John Lockwood. Mereu deschis inovatiei, Mat a lucrat de asemenea cu Joe Morris, John Medeski, Tim Berne, Cecil McBee, T.K. Ramakrishnan, Franz Kogelman, Roy Campbell, Spring Heel Jack, Draze Hoops si are un remix in colectia Illy B Eats. Mai multe informatii despre artist sunt disponibile pe www.myspace.com/matmaneri.

SILENT STRIKE este compozitor de muzica electronica si sound designer, in varsta de 26 de ani, de origine romana, din Bacau. Pana in prezent, cele mai importante evenimente la care a participat au fost deschiderile la concertele celor de la Faithless, Amon Tobin, Bonobo sau DJ Food din Bucuresti. A tinut spectacole de  asemenea in cadrul Festivalului Portoroz Goldendrum din Slovenia (alaturi de Matze si DJ Vasile), la Destruktief, in Maastricht, la FanFest Rosia Montana si StuffStock Vama Veche (alaturi de Lucian Ban, Alex Harding, Willard Dyson). Albumul sau de debut, ¬Silent Strike¬, contine 17 piese (Ada Milea, Maria Radu, C.T.C., Vlaicu Golcea, Electric Brother, Sonic Tonic, BGE) si a aparut in decembrie 2005. Recent, Silent Strike, impreuna cu Alex Harding si Lucian Ban au lansat albumul " 3 AM ". www.silentstrike.ro

DAN BASU si-a inceput activitatea artistica in Iasi, debutand ca VJ la sfarsitul anului 2003 in cadrul unor evenimente locale. A continuat cu diverse proiecte video prezentate in festivalurile de profil din tara: Studentfest din Timisoara, Artensive Festival din Constanta etc. Alaturi de Silent Strike, a pus bazele proiectului Silent Bass, un proiect in care muzica si video-ul se completeaza. Ca artist vizual, Dan Basu se ocupa de partea video, participand la numeroase live-performance-uri: Street Delivery din Bucuresti, in deschidere la Amon Tobin, Cybermental 3 etc. Activitatea artistica a lui Dan Basu se caracterizeaza prin vizualuri ornamentale, bazate pe footage-uri video, prin care incearca sa transmita publicului diverse gradatii ale starilor de calm si plenitudine.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  682 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings