newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Concert aniversar dedicat Reginei Maria la Festivalul de Film Istoric de la Rasnov


PDF Print
A | a
E-mail
de Maria Iova | Miercuri, 28 iulie 2010, 13:38 webReleases | Cultura

Irina Sarbu | Foto: Festivalul de Film International Rasnov
Duminica, 15 august, ora 17.00, mezzosoprana Claudia Codreanu, acompaniata la orga de Inna Oncescu, va sustine un concert aniversar cu prilejul implinirii a 135 de ani de la nasterea Reginei Maria. Concertul va avea loc la Biserica Evanghelica din Rasnov.

Publicul va putea asculta piese precum: Ave Maria, Salve Regina, Ave Maris Stella, Vergin tutto amor, Pietà  Signore, Panis Angelicus, lucrari ale compozitorilor Francesco Durante, Alessandro Stradella, César Franck, Giaccomo Puccini, Giuseppe Verdi, dar si o lucrare mai putin cunoscuta, dar foarte valoroasa, a compozitoarei contemporane Felicia Donceanu.

Tot duminica, de la ora 20.30, Roxana Moisanu va intregi atmosfera festivalului cu recitalul de harpa celtica, Cantigas de Santa Maria, care se va desfasura in Curtea Cetatii Rasnov. Apoi, de la ora 21:30, va avea loc o proiectie nocturna de imagini insotite de muzica live: Home Is Where The Heart Is: casele de vis ale Reginei Maria, in interpretarea ansamblului Einuiea.

Festivalul de Film Istoric de la Rasnov invita publicul si la concertul omagial dedicat sopranei Maria Cebotari, marcand centenarul nasterii artistei, cu prilejul proiectiei restitutive a filmului Odessa in flacari (o productie romano-italiana din 1942). Ansamblul Cameral "Remember Enescu", avandu-i in componenta pe soprana Cristina Radu si pe pianistii Eugen Dumitrescu si Corina Raducanu, va prezenta cu acest prilej concertul Die Kammersängerin, sambata, 14 august, ora 18:00, la cinematograful din Rasnov.

Iubitorii muzicii interbelice sunt asteptati vineri, 13 august, ora 20:00, la cinematograful din Rasnov, pentru a asculta recitalul Priveliste cu crizanteme al mezzosopranei Claudiei Codreanu, acompaniata la pian de Inna Oncescu, dar si duminica, 8 august, ora 20.30, in curtea Cetatii Rasnov, la o seara de muzica vocala cu piese din repertoriul jazz si melodii de altadata, intitulata Bucuresti, mon amour si sustinuta de Irina Sarbu & The Band.

Deschiderea festivalului va fi asigurata de o parada a Cimpoierilor dinTransilvania, care va incepe vineri, 6 august, ora 20.00. Imbracati in costume de epoca, alaturi de publicul aflat in piata din centrul Rasnovului, acestia vor urca spre cetate, acolo unde lumea filmului va domni pana in noaptea de 15 august.

Detalii despre evenimentele Festivalului de la Rasnov veti putea gasi incurand la adresa: www.ffir.ro.

Editia de anul acesta a festivalului marcheaza 135 de ani de la nasterea Reginei Maria a Romaniei, 65 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial si 100 de ani de la inceperea relatiilor diplomatice intre Romania si Marele Ducat de Luxemburg.

Acest eveniment este parte a proiectului de promovare a potentialului turistic al orasului Rasnov, proiect implementat de Consiliul Local Rasnov in parteneriat cu Asociatia ROSENAU TURISM. Proiectul a fost selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  768 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Regina Maria si Religia Baha'i (Joi, 29 iulie 2010, 14:53)

  anonim [anonim]

  "Concertul va avea loc la Biserica Evanghelica din Rasnov" ... Ar fi trebuit sa se mentioneze ca Regina Maria adoptase religia Baha'i, recunoscuta astazi si in Romania.

  RELIGIA BAHÁ’Í
  http://www.bahai.org.ro/
  http://www.bahai.org.ro/istorie_ro.php
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by