newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Bucurestiul transmite LIVE din Valencia opera "Carmen" de Bizet


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Joi, 17 iunie 2010, 16:21 webReleases | Cultura

Carmen - de Bizet | Foto: Graffiti PR
Primaria Sectorului 6, alaturi de Centrul Cultural European Sector 6, Bucuresti, organizeaza vineri, 18 iunie, in Parcul Crangasi, incepand cu orele 21.00, evenimentul ¬Viva Europa 2010¬, desfasurat in parteneriat cu Anul european pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale. Oamenii de pe intreg teritoriul Europei vor putea urmari opera ¬Carmen¬ de Georges Bizet, care va fi proiectata simultan pe ecrane mari in spatiile publice din 43 de orase, in direct de la Palatul Artelor Regina Sofia din Valencia, Spania.

Evenimentul este rezultatul efortului comun al Patrocini de les Arts si al autoritatilor locale din Valencia, cu implicarea unor personalitati artistice de marca precum Zubin Mehta, Helga Schmidt, Carlos Saura, fiind sustinut de muzicienii exceptionali ai Orchestrei din Valencia.

Pe parcursul transmisiei, Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, va adresa cateva cuvinte publicului participant, subliniind importanta solidaritatii intre toti cetatenii pentru a combate saracia si excluziunea sociala.

"Fiecare dintre noi se poate bucura de Europa si poate participa la construirea ei, indiferent de originea, venitul, nivelul de educatie sau resedinta sa¬, declara Jose Manuel Barroso, Presedintele CE.

¬Solidaritatea ramane cea mai importanta virtute a unui popor. Mai ales acum, in situatia economica in care se afla Europa este foarte important sa dovedim ca Uniunea Europeana are forta sa fie solidara, sa fie unita, sa treaca peste aceasta perioada si sa reuseasca sa porneasca, din nou, pe drumul prosper pe care s-a aflat!¬, declara Cristian Poteras, Primarul Sectorului 6.

Tasha de Vasconcelos, Ambasador international al Anului European 2010, va fi prezenta la evenimentul din Valencia. Cariera sa include o implicare de lunga durata in activitatile caritabile, incluzand misiunile speciale pentru organizatia ¬Nelson Mandela Children's Fund¬ din Africa de Sud si activitatile sale in calitate de Ambasador UNICEF al Bunavointei.

Alaturi de Bucuresti, in Romania, orasele Brasov, Caransebes, Cluj-Napoca, Pitesti si Timisoara vor gazdui acest eveniment. Tara noastra are cele mai multe orase participante la Viva Europa 2010, dupa tara gazda, Spania.

Evenimentul este organizat de Parlamentul European si de Consiliul Uniunii Europene.

Despre Anul European

In Romania, activitatile Anului European sunt implementate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prin Directia programe incluziune sociala. Programele nationale sunt finantate cu 50% fonduri de la Comisia Europeana si 50% fonduri de la guvernele statelor membre. Initiativele Anului european tintesc patru obiective majore: recunoasterea dreptului celor care traiesc in saracie si sunt exclusi social la o viata demna si la un rol activ in societate; stimularea responsabilitatii comune si a participarii la lupta impotriva saraciei; promovarea incluziunii sociale si obtinerea unui angajament politic care sa duca la actiuni concrete de eradicare a saraciei si de combatere a excluziunii sociale, precum si asumarea acestor obiective de intreaga societate.

Pentru detalii despre activitatile Anului european, inclusiv programul national, consultati site-ul web: www.2010againstpoverty.eu.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  429 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by