newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Felicia, inainte de toate - din 11 iunie in cinematografe


PDF Print
A | a
E-mail
de FeliciaFilmul | Luni, 7 iunie 2010, 23:19 webReleases | Cultura

afis mic felicia_fb | Foto: webPR.ro
Dupa succesul de care s-a bucurat la editia de anul acesta al Festivalului International de Film Transilvania (28 mai - 6 iunie), de vineri, 11 iunie, filmul "Felicia, inainte de toate", in regia lui Razvan Radulescu si a Melissei de Raaf ajunge pe ecranele cinematografelor din Bucuresti, Constanta, Iasi, Cluj si Bacau. Premiera de gala a filmului va avea loc joi, 10 iunie, la ora 20:00, la cinematograful Studio din capitala, in prezenta realizatorilor.

La TIFF 2010, lungmetrajul a obtinut 3 premii: Cel mai bun Scenariu (Razvan Radulescu & Melissa de Raaf), Cea mai buna Interpretare si Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut pentru Ozana Oancea, actrita din rolul principal. 

"Felicia, inainte de toate", un film despre relatii familiale si despre felul in care timpul influenteaza comportamentul oamenilor, reprezinta debutul in lungmetraj al celor doi regizori. In rolurile principale ii regasim pe Ozana Oancea (Felicia Mateescu), Ileana Cernat si Vasile Menzel (parintii Feliciei). De asemenea, in roluri secundare apar, printre altii, Victoria Cocias, Gelu Nitu, Clara Voda si Serban Georgevici.

Intr-o epoca in care calatorim fara nicio problema, in care un zbor cu avionul e ca un drum cu autobuzul si intr-o cultura care ne sustine in gasirea unui loc doar al nostru, oriunde sub soare, "Felicia, inainte de toate" vorbeste despre instrainarea unei femei de 40 de ani, care crezuse ca isi urmase pasiunile, dar care nu mai stie unde ii este locul acum. Stabilita acum in Olanda, Felicia isi viziteaza familia din Romania o data pe an. Filmul urmareste o zi din viata sa, mai precis ziua in care ar fi trebuit sa se intoarca in tara "de adoptie".

"Felicia, inainte de toate" a avut premiera internationala la Festivalul de Film de la Sarajevo, din 2009. De asemenea, a mai fost selectionat la Festivalul International de Film Goteborg, la Festivalul de Film de la Namur si la cel de la Salonic, ca si la AFI Los Angeles Film Festival.

Razvan Radulescu a studiat Literatura si Regie de Opera la Bucuresti. Autor a doua romane de fictiune, din 1999 a inceput sa scrie scenarii pentru numeroase filme romanesti. Dupa scurtmetrajul "Networking Friday", isi face debutul in lungmetraj cu "Felicia, inainte de toate".

Melissa de Raaf studiaza in prezent Teoria artei, filozofie si arta media la Hochschule für Gestaltung la Karlsruhe in Germania. Este curator independent pentru programe de film experimental si expozitii in Olanda, Germania si Rusia si colaboreaza cu artisti vizuali si realizatori de film in productii de fictiune si documentare, ca scenarist si regizor.

Lungmetrajul de fictiune "Felicia, inainte de toate" este o coproductie Hi Film Productios, Unlimited, FraKas Productions, Kinorama si Arte France Cinema, realizata cu spriinul Centrului National al Cinematografiei, Centrulului Audiovizual Croat, Clir Media si Fundatiei Anonimul, cu participarea HBO Romania. La dezvoltarea filmului au participat: Programul Pre-Media al Uniunii Europene, Cinelink Sarajevo, Festivalul International de Film Goteborg, Balkan Film Fund, See Network, Eave, Paris Project, Fundatia Nipkow si L'Atelier du Festival Cannes.

Distribuit de: Parada Film.

Campania de promovare este sustinuta de EuropaFM.

Parteneri media: Antena 2, Zoom TV, Tabu, Zile si nopti, HotNews, WebPR, Metropotam.ro, Port.ro, Kudika, Garbo, Aeroportul International Henri Coanda, Delegatia Valonia - Bruxelles la Bucuresti.

Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul filmului: www.feliciafilmul.ro.

Contact:

Alexandra Ivan
E-mail: pr[at]feliciafilmul.ro
Telefon: 021.252.48.66

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  459 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings