newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: „Gunoiul si Ghiocelul” – un spectacol-eveniment despre mediu, de Ziua Internationala a Mediului


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Vineri, 4 iunie 2010, 13:59 webReleases | Cultura

Gunoiul sii Ghiocelul | Foto: Mentine Romania Curata
Portalul MentineRomaniaCurata.ro si Compania Passe Partout Dan Puric prezinta „Gunoiul si Ghiocelul”, un spectacol-eveniment organizat sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor. Premiera spectacolului va avea loc sambata, 5 iunie, de Ziua Internationala a Mediului, cu incepere de la ora 20:00, la Sala Rapsodia a Teatrului Ion Creanga.

Spectacolul „Gunoiul si Ghiocelul” aduce in discutie probleme actuale legate de mediu si reciclare intr-un inedit dialog in miscare. De-a lungul a celor peste 10 tablouri actorii Nadejda Dimitriu, Adi Nour, Petru Voicu, Petru Ciobanu, Silviu Man si Vadim Rusu, reinterpreteaza in cheie grava sau cu umor teme esentiale ale ecologiei, propun solutii si actiuni, gesturi firesti pentru probleme majore. Regia spectacolului este semnata de catre Vadim Rusu, coregrafia de catre Nadejda Dimitriu, iar costumele si scenografia de catre Dana Georgescu.

„Temele majore legate de mediu, printre care  si cea a deseurilor, trebuie scoase din rapoarte oficiale si aduse in atentia publicului prin toate mijloacele posibile. Ne bucuram sa avem alaturi de noi in aceasta initiativa talentul si viziunea companiei Passe Partout Dan Puric, parteneri institutionali ca Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Garda Nationala de Mediu, precum si firme si organizatii care ne-au sustinut: Hellenic Coca-Cola, Heineken Romania S.A., Asociatia Recolamp, Asociatia Environ, ECOTIC, REMAT HOLDING CO SRL Bucuresti, Eco-Rom Ambalaje si Asociatia Romana pentru Ambalaje si Mediu (ARAM)” a declarat Ilie Teodor Brie, Vicepresedinte al Centrului de Excelenta Pentru Dezvoltare Durabila, organizatie coproducatoare a spectacolului.

„Consider ca aceasta  implicare este un lucru de igiena elementara. In acest moment Romania nu trebuie pastrata curata, Romania trebuie curatata si pe urma trebuie sa o pastam curata. Deocamdata, Romania este teribil de murdara, ea are o dubla murdarie.” a declarat Dan Puric, mentorul si conducatorul companiei Passe Partout. „Mergi pe strada si o sa vezi ca gunoiul face parte din metabolismul acestei strazi, nimeni nu face nimic, pe nimeni nu-l doare. Te uiti la un sofer cum isi arunca mucurile de tigara pe fereastra sau la niste tineri cum isi arunca pe autostrada cutia de suc, asta denunta un primitivism si o lipsa de educatie extraordinara. Si atunci, cum sa nu sprijin o asemenea initiativa care clar vrea sa inceapa cu ceea ce este esential: intai sa faci curat!”

Contact: Mihaela Papazu – Asociatia CEDD, mihaela.papazu@cedd.ro, 0758 832 321.

PORTALUL MENTINEROMANIACURATA.RO – Proiectul initiat de Centrul de Excelenta Pentru Dezvoltare Durabila s-a nascut din dorinta de a oferi tuturor romanilor preocupati de problemele de mediu – simpli cetateni sau alesi, oameni de media sau din sistemul de educatie, actori economici din piata deseurilor (producatori, colectori, reciclatori), autoritati publice sau structuri ale societatii civile – o platforma interactiva de informare, formare si comunicare in materie de deseuri.

Proiectul este sustinut de urmatorii parteneri media: Metropotam, Zile si Nopti, Radio RFI, Trilulilu, 9AM News, Green Blog, Green Report, Port.ro, avocatnet.ro, ecofashion.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  761 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings