newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: 5 zile de Bookfest - 5 zile de cultura


PDF Print
A | a
E-mail
de MoreThanPub | Duminică, 30 mai 2010, 15:28 webReleases | Cultura

5993 | Foto: webPR.ro
In acest an Bookfest ofera vizitatorilor ocazia de a asista la numeroase intalniri cu autori, dezbateri, sesiuni de autografe. Programul "Spania, tara invitata", desfasurat in Pavilionul 13 va cuprinde mese rotunde la care vor participa romancieri, dramaturgi sau traducatori spanioli, alaturi de omologii lor romani. Pavilionul 16 va gazdui discutii pe subiecte actuale din industria cartii si a culturii, in general. Astfel, in ciclul de dezbateri "Cu cartile pe masa" si in "Atelierele Bookfest" se vor reuni specialisti din toate zonele culturii scrise romanesti: autori, editori, traducatori, distribuitori, tipografi, bibliotecari, agenti literari, critici, animatori si jurnalisti in domeniul cultural, precum si alti actori cu aport important in universul cartii si al lecturii.

Editurile participante la salon vor organiza numeroase lansari de carte, astfel ca vizitatorii se pot intalni cu scriitorii preferati si pot pleca acasa cu carti ce poarta autograful acestora.

Serile vor fi animate de concerte oferite de artisti romani. Organizatorii au pregatit pe scena din Pavilionul 13 o serie de spectacole muzicale, deschise miercuri, 9 iunie, de un recital spaniol de flamenco - chitara si percutie. Ada Milea, Bogdan Burlacianu si Adrian Cristescu ii vor da viata lui Don Quijote joi, 10 iunie, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers vor incinge atmosfera vineri seara, 11 iunie, iar Maria Raducanu si invitatii sai vor in-canta sambata, 12 iunie, de "inima... spaniola" si internationala.

Bookfest 2010 se desfasoara sub patronajul institutional romanesc al Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Ministerului Afacerilor Externe, Primariei Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Ministerul Culturii si Federatia Editorilor din Spania si cu sprijinul Institutului Cervantes si al Ambasadei Spaniei la Bucuresti, al Primariei Sectorului 1.

Cu concursul Consiliului National al Audiovizualului, co-producator al Bookfest 2010 este TVR Cultural, principalii partenerii media sunt Romania Libera, Europa FM, Jurnalul National, iar colaboratorii media sunt Zoom TV, 24Fun, Agentia de Carte. Printre sponsori se numara Avon, Lavazza, Floraria Olandeza, Cumpana, Syscom 18, INES IPTV si RPG Security. Banca Romaneasca este partener.

Evenimentul se bucura de sustinerea revistelor: Observatorul Cultural, Revista 22, Romania Literara, The Diplomat, Psychologies, Elle, Femeia de azi, Cariere, Zile si Nopti, Ziarul National, Ring si a siteurilor: Bucurestii Vechi si Noi, 121.ro, Stil Feminin, Amelie, Avantaje, Clopotel.ro, Referat.ro, Copilul.ro.

Bookfest 2010 se deschide zilnic la ora 10:00 si se inchide miercuri 9, joi 10 si sambata 12 iunie la ora 20:00. Vineri 11 iunie orarul se prelungeste pana la 22:00, iar duminica 13 iunie Salonul de carte isi inchide portile la ora 18:00. Bookfest are loc in pavilioanele 13, 14, 15, 16 si 17 ale Romexpo. Accesul vizitatorilor este liber.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  403 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings