newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Festival Friends - o selectie de scurt metraje mult asteptate, prezentata de HBO la NexT


PDF Print
A | a
E-mail
de NexT IFF | Miercuri, 7 aprilie 2010, 13:16 webReleases | Cultura

STUCK ON CHRISTMAS | Foto: webPR.ro
Destinata in mod traditional cineastilor apropiati Festivalului International de Film si Societatii Culturale NexT, sectiunea Festival Friends este mai bogata in acest an in premiere si proiectii-eveniment ca niciodata.

Cel mai recent scurt metraj semnat Adrian Sitaru, Lord (Romania, 2010); documentarul regizat de Vlad Ilicevici si Andrei Tanase, Zmeii / Kings of the Castle (Romania-Turcia, 2010); scurt metrajul de animatie Vara '99 Mega-Hits / Summer '99 Mega-Hits (r. Liviu Barbulescu, Alina Manolache, Romania, 2010) si o varianta work in progress a mult asteptatului mediu metraj regizat de Iulia Rugina, Captivi de Craciun / Stuck on Christmas (Romania, 2010) sunt cele patru titluri proiectate pentru prima data in fata marelui public la NexT.

Publicul bucurestean va putea urmari pentru prima data si alte titluri mult asteptate, proiectate la festivaluri importante de peste hotare: scurt metrajul lui Adrian Sitaru recent premiat in cadrul competitiei oficiale a Festivalului International de Film de la Berlin, Colivia (Romania, 2010) si filmul regizat de Iulia Rugina in cadrul proiectului Sarajevo City of Film si lansat la editia din 2009 a celui mai important festival de film din Balcani, Muzeul relatiilor destramate / Museum of Broken Relationships (Bosnia-Herzegovina, 2009). Celelalte filme din sectiunea Festival Friends, pe care spectatorii NexT nu trebuie sa le rateze la aceasta editie a festivalului sunt scurt metrajul lui Mircea Nestor pentru care Bogdan Cotlet a primit recent un premiu de interpretare la Paris, Tarantyno (Romania, 2009); Cel mai bun film din competitia de fictiune-digital la Festivalul International de Film Studentesc CineMAiubit 2009, prezentat intr-o noua varianta de montaj, Aniversarea / The Birthday (r. Luiza Parvu, Romania, 2009); scurt metrajul cu Andi Vasluianu in rolul principal, Icre negre / Caviar (r. Razvan Savescu, Romania, 2009) si filmul cu Paul Ipate si Gabi Costiniu, Moment critic / Edge (r. Marius Bulai, Romania, 2009).

Filmele din Festival Friends vorbesc despre oameni, relatii inedite si ciudate care se leaga in circumstante absolut neasteptate. Fie ca e vorba despre animatii, documentare sau filme de fictiune, comedii, drame sau filme care pur si simplu pun spectatorii pe ganduri, toate au in comun abordari neobisnuite, pline de delicatete sau, dimpotriva, acide si polemice, ale interactiunilor dintre oameni, alcatuind, impreuna, o selectie antologica de ipostaze si situatii in care se pot gasi oamenii, unii in raport cu ceilalti.

"Ne bucuram sa fim unul dintre prietenii Festivalului International de Film NexT. Suntem foarte incantati ca putem oferi publicului o sectiune cu filme apartinand atator regizori tineri si talentati, apreciati atat in tara, cat si la nivel international. HBO s-a implicat constant si puternic in industria de film din Romania, iar rezultatele vorbesc de la sine. Nu putem lipsi de la cel mai important Festival de scurt si mediu metraj din Romania, mai ales ca, in ultimii ani, achizitiile de scurt metraje romanesti reprezinta un "must have" al programmingului nostru" declara Ileana Cecanu, PR & Marketing Manager HBO Romania.

Secvente din filmele Festival Friends, precum si testimoniale despre filme, prietenie si surprizele acestei sectiuni, toate aflate direct de la realizatorii scurt metrajelor, puteti urmari aici sau site-ul oficial www.nextfilmfestival.ro, intr-un clip realizat de Luiza Parvu, Tudor D. Popescu si Anda Puscas.

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film NexT are loc in perioada 13-18 aprilie 2010 la Cinema Scala, Cinemateca Eforie, Drive In Baneasa si Mansarda Carturesti din Bucuresti. Biletele de 10 proiectii si Festival Pass-urile sunt disponibile online prin reteaua ticketfan.ro.

Festivalul International de Film NexT se desfasoara in 2010 sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei. Activitatile Societatii Culturale NexT se incadreaza in "Viziunea pe 30 de ani pentru Romania" a Casei Regale.

Bilete prin: ticketfan.ro

Sponsori: Raiffeisen Bank, JTI, Intercontinental Parking. Parteneri: Institutul Cultural Roman, Romania Film, Arhiva Nationala de Filme, Baneasa Drive In Cinema, Carturesti, Kodak Cinelabs Romania, UPS, Abis, Sony, Stage Expert, HBO, Media Pro Pictures, Independenta Film, Editura Nemira, Noumax, Iriver si Skin Media, AMC Pixel Factory, Ambasada Frantei la Bucuresti, Institutul Francez din Bucuresti, British Council London, British Council Romania, Institutul Goethe, Institutul Polonez, Ambasada Statului Israel, Institutul Cervantes, Centrul Cultural Ungar, Centrul National al Dansului Bucuresti, Libraria Engleza, Rendez-Vous, Cramele Rotenberg, Cris Tim, La Fantana, Mobila Dalin, Di-Bas, Home, Spice.

Transportator oficial: Tarom

Sustinut de: Antena 2, Radio Guerilla, Cocor Media Channel

Parteneri media: Zile si Nopti, Ring, HBO Ghid, Tabu, Observator Cultural, Cinemagia, Hotnews.ro, Hboclub.ro, metropotam.ro, filmetari.com, Cinefan.ro, Yazee.ro, Port.ro, Feeder.ro, Elevate, NewsIn Mobile

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  548 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings