newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Mircea Albulescu, prima vedeta a colectiei "Mari actori romani"


PDF Print
A | a
E-mail
de Sud-Est Production | Miercuri, 9 decembrie 2009, 12:54 webReleases | Cultura

Mircea Albulescu | Foto: Sud-Est Production
Sud-Est Production lanseaza colectia "Mari actori romani". Primul CD din colectie este intitulat "Fluture in lesa de aur" si il are drept protagonist pe Mircea Albulescu.  

CD-ul este o piesa de teatru realizata cu ajutorul mijloacelor moderne de sunet, un “one man show”, nu un simplu monolog, ci un recital dinamic. “Mari actori romani” este un proiect dedicat artei, o opera fara precedent si reprezinta o colectie de voci si talente inestimabile, emblematice pentru Romania, care au pus amprenta pe istoria teatrului autohton.

Ideea s-a nascut din necesitatea de a pune in valoare cariere remarcabile; de a arata publicului arta romaneasca de calitate. Proiectul “Mari actori romani” isi propune sa aduca in atentia oamenilor in afara de talentul scenic si latura umana, poate prea putin vazuta, a acestor mari artisti, sa demonstreze ca si in Romania anului 2009 cultura adevarata este respectata si poate vinde. De asemenea, colectia va duce in fata publicului larg o noua forma de exprimare artistica si va arata si celor tineri ce inseamna cu adevarat un mare actor.

”Mi s-a parut un proiect provocator. E ceva ce nici macar nu s-a incercat dupa revolutie. Cu atat mai putin sa se si fi reusit. Am avut, si sper sa am si pe viitor, norocul de a colabora cu niste Oameni. Cu niste Artisti..Majusculele sunt imperative in acest caz”, a declarat Sorin Popescu, General Manager Sud-Est Production.

In colectia “Mari actori romani” sunt si vor fi implicate nume de prim rang ale scenei romanesti. Dupa Mircea Albulescu urmeaza alte nume de calibru ale scenei romanesti. In lucru este discul dedicat maestrului Radu Beligan.

Protagonistul primului CD din colectie, Mircea Albulescu, se declara foarte multumit de aceasta colaborare si de intreaga idee a colectiei. “Pentru mine cuvantul scris este un supliment de semn. Mi-e frica dintotdeauna si mereu ca atunci cand ne vedem peste scena teatrului sa va fac sa intelegeti cat de mult va iubesc. Si totusi iata ca iubirea mi-a facut cu ochiul cand am intalnit oamenii minunati Enea si Sorin care au pastorit aparitia acestui CD. Le multumesc foarte mult pentru ca mi-au ingaduit sa ma inchin cu onor si dragoste in fata dumneavoastra. Daca n-as fi asa de batran as incheia cu gandul

“pe mereu”….. asa ca va spun doar ”pe curand”. Pe cat mai curand!”, a spus marele actor Mircea Albulescu.

Evenimentul de lansare « Mari actori romani » va avea loc la libraria Carturesti, str. Arthur Verona, incepand de la orele 16.00. Acest CD este produs in parteneriat cu Primaria Sectorului 1. CD-ul va avea o prezentare high-end - avand aspectul unui disc de vinil. Pentru inceput tirajul va fi de 10 000 de exemplare, urmand ca in functie de cerere tirajul sa fie suplimentat. « Fluture in lesa de aur » va fi distribuit in principalele librarii (Diverta, Carturesti), in toate magazinele de specialitate, precum si in teatre.

Despre Sud-Est Production
 
Sud-Est Production este o casa de productie independenta, condusa de Sorin Popescu. Fost producator cu state vechi in Pro TV, Creative Coordonator Self Promotions and Graphic Department la B1TV, Sorin Popescu stie foarte bine secretele televiziunii si ale evenimentelor de mare amploare puse in scena profesionist. Cu o echipa formata numai din seniori ai industriei de tv si publicitate, Sud-Est Production ofera valoare in fiecare productie adusa pe piata. 

Infiintata in 2006, casa de productie isi propune sa realizeze productii de talie occidentala, dar la un pret local.  Serviciile oferite sunt: productie publicitara (spoturi radio, video), filme de prezentare, animatie, imprimare, procesare, post-productie de sunet, emisiuni tv, lansari cd-uri si evenimente.
Despre Mircea Albulescu
 
Pe numele sau adevarat - Albulescu Iorgu s-a nascut pe 4 octombrie 1934 in Bucuresti. Absolvent al scolii medii tehnice de arhitectura, devine “conductor-arhitect”. Incepe ca artist amator in echipa de teatru la Ateneul Popular “Ana Ipatescu”, iar in 1950 este angajat la Teatrul National ca “artist corp ansamblu” (figuratie). In 1952 devine student al I.A.T.C. la clasa Aurei Buzescu.

Mircea Albulescu are o prodigioasa activitate ca actor intre anii 1956 - 1998 la Teatrul Municipal din Bucuresti, Teatrul de Comedie din Bucuresti,Teatrul National din Bucuresti. In film Mircea Albulescu a interpretat peste 70 de roluri, conferind personajelor sale o amprenta personala. Actorul este membru al Uniunii Ziaristilor si a colaborat multi ani cu reviste dedicate teatrului si cinematografiei, dar si cu alte publicatii.

Mircea Albulescu este si autor de versuri si proza scurta. Printre premiile pe care le-a primit de-a lungul carierei trebuie amintit „Premiul National pentru intreaga activitate artistica”, acordat de Ministerul Culturii si Cultelor in 2003, dar si „Premiul pentru intreaga activitate”, primit la Gala Premiilor UNITER 2005. 
 
Pentru informatii suplimentare va rog contactati:

Romanita Oprea
E-mail: romanitza@gmail.com
Mobil: 0733669104

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  1234 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings