newsletter rss
HotNews.ro

Avanpremiera DokStation 2018: documentarul Tom Waits - Tales from a Cracked Jukebox, proiectat la DESCHIS Gastrobar


PDF Print
A | a
E-mail
de DokStation | Marţi, 24 iulie 2018, 9:28 webReleases | Cultura

poster_avanpremiera_DokStation_Tom Waits | Foto: webPR.ro

Tom Waits este unul din cei mai originali muzicieni din ultimii 50 de ani. Cunoscut pentru vocea sa grava si pentru melanjul eclectic de stiluri muzicale, artistul este una din cele mai enigmatice si influente figuri ale muzicii moderne.


Piesele sale au fost reinterpretate de Bruce Springsteen, Rod Stewart sau Norah Jones, printre multi altii. Insa Waits si-a urmat mereu propria viziune artistica, fara sa tina cont de curentele muzicale la moda.


"€žEu nu sunt neaparat personajul principal din piesele mele”, declara Tom Waits in documentarul regizat de James Maycock. Artistul a tinut mereu jurnalistii la distanta si nu a dezvaluit prea multe despre viata sa personala. De aceea, regizorul si producatorul James Maycock (care a mai realizat documentare despre Yehudi Menuhin si Yoko Ono) a fost nevoit sa recurga la arhive, dar si la interviuri cu prieteni si colaboratori ai artistului: producatorul Bones Howe, cantareata Lucinda Williams si muzicianul Jim Sclavunos, printre altii.


De-a lungul longevivei sale cariere, Tom Waits s-a reinventat si a evoluat constant, de la imaginea poetului chefliu, caracteristica primelor sale albume, pana la regele compozitiilor abstracte de pe Swordfishtrombones (1983). Piesele sale sunt o cronica a societatii americane, prin intermediul unor personaje marginale – visatori, pierde-vara, boschetari si banditi – iar muzica sa este puternic influentata de blues, jazz, Weimar cabaret si film noir.


Cu ajutorul interviurilor, imaginilor si inregistarilor de arhiva, documentarul Tom Waits: Tales from a Cracked Jukebox ofera o incursiune fascinanta in lumea suprarealista, sub clar de luna, a muzicii lui Tom Waits, prezentand portretul unui muzician inovator si povestea creatiilor sale unice – un altfel de rapsodie americana. Din distributie mai fac parte: Ralph Carney, Marianne Faithfull, Guy Garvey, Terry Gilliam, Ed Harcourt.

 

A treia editie DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din Bucuresti, va avea loc in perioada 13-16 septembrie 2018. Festivalul va aduce in fata publicului din mai multe cartiere ale Capitalei proiectii, concerte, evenimente si ateliere pentru copii si tineri, atat in cladiri cu istorie si traditie, cat si in spatii neconventionale.


Evenimentele din cadrul DokStation 2018 vor fi gazduite de Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Parcul Drumul Taberei, Control Club, Spatiul M60, DESCHIS Gastrobar si Apollo 111.


A treia editie DokStation Music Documentary Film Festival este organizata Wearebasca si Asociatia DokStation. Parteneri: Centrul Cultural European Sectorul 6 - Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Control Club, Apollo111, Spatiul M60, DESCHIS Gastrobar, CINEPUB.ro, Carturesti, Tananana.

 

Web : www.dokstation.ro

Facebook / YouTube / Instagram / Twitter Aftermovie DokStation 2017: https://youtu.be/sDb1girrTwo
  200 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by