newsletter rss
HotNews.ro

Cantecel de asfintit, cel mai nou single Bucium


PDF Print
A | a
E-mail
de DorinaS | Marţi, 29 mai 2018, 12:52 webReleases | Cultura

Bucium_turneu | Foto: webPR.ro
Bucium a lansat single-ul Cantecel de asfintit, parte din cel mai recent album al trupei. Cea de-a zecea piesa de pe Miorita reprezinta un segment din drumul initiatic al eroului albumului, secventa ce se concentreaza, de aceasta data, pe tema nuntii.

Bucium  Cantecel de asfintit (official animation)

https://youtu.be/pohwXWSl1e8

Piesa este insotita de o animatie derivata din ilustratiile albumului, semnate de Radu Mircea Damian. Pentru prima data vedem aparitia unui personaj feminin, care introduce o nota de optimism in destinul, de altfel, tragic al lui Mirel Tinerelu

Din videoclipul piesei Frunza verde foi marunte, stim cu totii ca eroul nostru moare. Dar pentru un scurt moment in timp, el cunoaste dragostea adevarata pe care o strange la piept si cu care isi face cruce pe frunte, in varf de munte. Mirel moare, dar nu inainte sa simta gustul dulce al vietii. - Andi Dumitrescu (solist Bucium)

Miorita este un album lansat in format special. Toate cele 13 piese, inclusiv Cantecel de asfintit, sunt insotite de ilustratii speciale in care sunt concentrate temele principale si o varietate de simboluri derivate din folclor: eroism, nunta, moarte, stramosi, feti frumosi, diavoli, Rai si Iad.

Credite:
- Trupa: Andi Dumitrescu (voce, chitare, instrumente de suflat), Alexa Nicolae Milea (vioara), Alex Pascu (bas), Mihai Balabas (vioara, SFX),  Cristi Raducanu (tobe), Robert Ardeleanu (bas), alaturi de care au colaborat Iulia Gheorghe (violoncel),  Corina Ciuplea (violoncel),  Andreea Retegan (viola).
- Mix & master: V.O. Pulver
- Art work: Radu Mircea Damian

Despre trupa

Bucium este o trupa rock cu influente folk, ambiental si metal simfonic, caracterizata prin folosirea a doua viori alaturi de chitara, bas, tobe, instrumente traditionale si voce. Albumele Bucium sunt conceptuale, imbinand legendele si basmele romanesti cu o muzica introspectiva, spirituala, adusa intr-o nota contemporana.

Trupa Bucium in concert:

Festivalul Dragaica, Buzau 15 iunie
Muzeul Astra, Sibiu 23 iunie
Rock Me Festival, Osica de Sus 13 iulie
Carpat Bikers, Piatra Neamt 21 iulie
Rockfest Transalpina, Ranca 28 iulie
Out of doors festival, Costinesti 5 august
Stonebird festival Corbii de piatra 11 august
Festivalul Getii, Buzau 1 septembrie

Informatii utile:

Animatia piesei Cantecel de asfintit: https://www.youtube.com/watch?v=pohwXWSl1e8&index=6&list=PLBrDchpajKcSClqtCclIm5gp1JPaTxwRt
Videoclipul piesei Frunza verde foi marunte: https://www.youtube.com/watch?v=OoazwFB65SM&list=PLBrDchpajKcSClqtCclIm5gp1JPaTxwRt&index=3
Albumul Miorita: www.bucium.com.ro/miorita/agregator
Bucium:
https://buciumromania.bandcamp.com/music
facebook.com/bucium
https://ro.wikipedia.org/wiki/Bucium_(formatie)


  79 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by