newsletter rss
HotNews.ro

Fierbinteanu lanseaza Adore


PDF Print
A | a
E-mail
de OneDay | Vineri, 18 mai 2018, 13:38 webReleases | Cultura

Adore Fierbinteanu still 04 | Foto: webPR.ro
Duo-ul art-pop Fierbinteanu lanseaza videoclipul/eseul-video Adore, una dintre piesele experimentale de pe albumul The Great Scheme Of Things care va aparea in toamna acestui an.

Adore, aflat in teritoriul situat intre videoclip, eseu video si scurt metraj experimental non-narativ, a fost fimat la Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) in 2017 de catre Horatiu Sovaiala, editarea video fiind facuta de Cristian Fierbinteanu. Tema muzicala a fost compusa si interpretata de Alex Bala, productia muzicala si textul apartinand lui Cristian Fierbinteanu.

Adore a fost prezentat in editia 2018 a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF), in editia 2017 a Bucharest International Dance Film Festival, precum si in festivalurile Plus2017 si Shared Sight: International Short Film Festival.

"€žEste o trecere in revista a categoriilor care pot fi adorate. Riscul asumat este legat de abordarea echidistanta a acestor grupuri antagonice. Se supara vreuna dintre partile adorate daca partile adverse sunt tratate la fel?"€, au declarat membrii trupei.

"Estetica filmului, cu tusele sale stridente si suprarealiste, combina simboluri religioase cu imagini preluate din genul SF, alaturare inchegata de un fundal sonor care consta intr-o adaptare muzicala moderna a unei predici. Atat conceptul scurtmetrajului cat si abordarea regizorala ofera o valenta post-modernista ce face din experimentalul Adore un proiect audiovizual provocator pe doua planuri: cinematografic si ideologic."€ - Calin Boto, BIEFF 2018.

The Great Scheme Of Things este un concept nou, interdisciplinar, pentru Fierbinteanu, cuprinzand un album muzical, un spectacol coregrafic cu elemente vizuale si de teatru (coprodus si prezentat din 2016 de Centrul National al Dansului Bucuresti), un concert si un film experimental alcatuit din videoclipurile pieselor de pe LP. De asemenea, The Great Scheme Of Things poate lua si forma unei instalatii performative sau a unui proiect editorial.

Muzica de pe album a fost compusa, inregistrata si produsa in ultimii trei ani, pe baza acesteia fiind construit si spectacolul The Great Scheme Of Things, a carui avanpremiera a avut loc in editia pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie desfasurata in noiembrie 2016 la Centrul National al Dansului Bucuresti. The Great Scheme Of Things a fost prezentat in stagiunile CNDB si in festivalurile Like CNDB 2017, Sezon de Dans Contemporan Bucuresti in miscare si 11plus1 Contemporan Independent - la Teatrul National Marin Sorescu din Craiova.

The Great Scheme Of Things este un mesaj adresat Umanitatii, incluzand asumarea reactiilor unui astfel de gest facut in timpul prezent. Autorii tintesc grandiozitatea filarmonica folosind o estetica pop-punk, instrumentele fiind realitatile, credintele si iluziile vietii umane, primordiale si moderne: iubirea, drepturile civile, pornografia, socialismul si capitalismul, Dumnezeu, Satan, Elvis, New York-ul etc.

Corporate America, un prim single de pe LP-ul The Great Scheme Of Things, a fost lansat in luna martie 2018. Un alt videoclip, inca nelansat oficial, intitulat People, You Will Not Understand Us! a castigat premiul Cel mai bun videoclip la Festivalul Filmul de Piatra 2017.

Fierbinteanu este un duo art-pop format din Gabriela Fierbinteanu (voce) si Cristian Fierbinteanu (voce, computer, instrumente). Formatia a realizat mai multe albume si a cantat pe unele dintre cele mai importante scene europene (Berlin Konzerthaus, Berghain etc.). 

Despre Fierbinteanu:

Splendizi si, da, fac parte din elita aia a muzicienilor made in RO care sunt perfect capabili sa construiasca un show si din vizual si din muzica si din prestatie scenica. Un duo artistic care, sincer, merita fascinatie totala - Art7

Una dintre cele mai excentrice creaturi ale muzicii independente fabricate in Romania - Dilema Veche

Cel mai ciudat si experimental duo din muzica electronica romaneasca - VICE Romania

Duo-ul psihedelic electronic al României - Stereo Beasts
  82 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by