newsletter rss
HotNews.ro

Poezii de dragoste pe muzica lui Rahmaninov s™i Piazzolla, cu actrita Daniela Nane


PDF Print
A | a
E-mail
de Fundatia Calea Victoriei | Joi, 10 mai 2018, 14:42 webReleases | Cultura

eport_50_1_90-760x447 | Foto: webPR.ro

Fundatia Calea Victoriei va invita miercuri, 23 mai, de la ora 19:00, sa va bucurati de cele mai frumoase versuri de dragoste interpretate de actrita Daniela Nane pe muzica unor compozitori celebri precum Rahmaninov s™i Piazzolla. La pian o veti asculta pe artista Ioana Maria Lupascu.


PIANUL CU POEME - 100 de ani de poezie romaneasca este un recital de muzica si poezie s™i va avea loc in somptuoasa Sala de Marmura a Palatului Cercului Militar National.

 

Versurile poetilor Mihai Eminescu, Jacques Prevert, Victor Eftimiu, George Cosbuc, Ana Blandiana, Magda Isanos sau Costache Ioanid se vor impleti cu armoniile imaginate de Astor Piazzolla, Serghei Rahmaninov, Constantin Silvestri, Saeed Sharifian sau Ioan Dobrinescu.


La finalul spectacolului, va veti putea impartas™i emotiile cu cele doua artiste, la o discutie s™i un pahar de vin.

 

Costul biletului: 100 de lei; Cost redus: 90 de lei (studenti, elevi, pensionari, card de fidelitate)

Detalii si inscrieri: www.victoriei.ro sau contact@victoriei.ro

 

Daniela Nane este actrita la Teatrul Bulandra din Bucuresti din 1995, de cand a absolvit Academia de Teatru si Film din Bucuresti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Catalin Naum. Mare iubitoare a poeziei, a fost invitata de-a lungul timpului in numeroase spectacole, atat in Bucuresti, la Ateneul Roman, cat si in alte orase din Romania. In octombrie, 2015, a sustinut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice de la Palatul Mogosoaia.

 

Pianista Ioana Maria Lupascu incepe studiul pianului la varsta de patru ani. Intre 2001 si 2005 a fost studenta marelui pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. A fost laureata a numeroase concursuri din Romania, Grecia si Turcia. Este o prezenta constanta pe scene din Italia, Romania, Elvetia, Belgia, Turcia si Spania. A cantat sub baghetele unor dirijori importanti: Jean Francois Antonioli (Elvetia), Ladislau-Petru Horvath (Italia), Sabin Pautza, Tiberiu Soare, Theo Wolters (Olanda). A colaborat cu instrumentisti precum: Ladislau Petru Horvath, Romel & Victoria Joseph si Florin Paul. A realizat spectacole impreuna cu mari personalitati ale artei teatrale: Ion Caramitru, George Banu, Marian Rilea, Constantin Chiriac. Din 2007 este solista concertista a Filarmonicii "€œPaul Constantinescu" din Ploiesti.

 

Fundatia Calea Victoriei este singurul loc din Bucures™ti in care te poti dezvolta cu ajutorul artei s™i culturii printr-o diversitate mare de cursuri s™i evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspiram prin arte s™i cultura s™i sustinem tinerii talentati. Am reusit sa ducem o munca de pionierat in felul in care se organizeaza evenimentele culturale s™i, in timp, am devenit o academie in cadrul careia peste 100 de cercetatori, artisti s™i traineri s-au format ca lectori.


Ne mandrim cu peste 50 000 de cursanti care au participat la proiectele noastre si cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuita la cursurile preferate). Multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi in toti acești ani: Cercul Militar National, Grand Hotel Continental, Universitatea Nationala de Muzica din București, Banca Nationala a Romaniei, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

  85 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by