newsletter rss
HotNews.ro

Bucium lanseaza videoclipul piesei Codrule, Maria Ta


PDF Print
A | a
E-mail
de DorinaS | Miercuri, 14 martie 2018, 14:56 webReleases | Cultura

Bucium Miorita cover | Foto: webPR.ro
Trupa Bucium lanseaza oficial videoclipul piesei Codrule, Maria Ta, apartinand celui mai nou album al formatiei - Miorita. Clipul face parte dintr-o trilogie vizuala care infatiseaza povesti concentrate pe acelasi personaj principal si poate fi considerat un prequel al videoclipului piesei Frunza verde foi marunte. Versurile melodiei devin astfel gandurile si visele eroului.

Construita pe o doina culeasa de Mihai Eminescu, Codrule, Maria Ta a fost prima piesa cu versuri de pe albumul conceptual Miorita. Procesul de scriere al muzicii a fost inceput de Andi Dumitrescu acum 20 de ani.

Pentru mine, Codrule, Maria Ta este o poarta intre doua lumi, cu versuri simple, insa profunde, pline de intelesuri, esenta tematica a intregului album: marea trecere. Este un cantec plin de suflet, pe care il cantam deseori in concerte, spune Andi Dumitrescu (solist Bucium).
  
Pentru a completa povestea spusa de versuri, ne-am propus sa lansam trei videoclipuri ce sunt legate de acelasi fir epic, comenteaza Cristi Raducanu (tobosar Bucium).

Trupa urmeaza sa lanseze si un al treilea videoclip, care promite sa completeze povestea construita si desfasurata in Frunza verde foi marunte si Codrule, Maria Ta.  

Credite:
  • Trupa: Andi Dumitrescu (voce, chitare, instrumente de suflat), Alexa Nicolae Milea (vioara), Alex Pascu (bas), Mihai Balabas (vioara, SFX),  Cristi Raducanu (tobe), Robert Ardeleanu (bas), alaturi de care au colaborat Iulia Gheorghe (violoncel),  Corina Ciuplea (violoncel),  Andreea Retegan (viola).
  • Mix & master: V.O. Pulver
  • Actori: Alin Staicu, Bogdan Farcas

Despre album

Miorita este cel mai nou album al trupei Bucium si sparge toate stereotipurile folk rock-ului, abandonand muzica saltareata in favoarea unei muzici introspective, complexe si foarte emotionale, atasand un sentiment puternic de familiaritate si nostalgie compozitiilor cu fond traditional -“ The Intermission, februarie 2018.

Despre trupa

Bucium este o trupa rock cu influente folk, ambiental si metal simfonic, caracterizata prin folosirea a doua viori alaturi de chitara, bas, tobe, instrumente traditionale si voce. Albumele Bucium sunt conceptuale, imbinand legendele si basmele romanesti cu o muzica introspectiva, spirituala, adusa intr-o nota contemporana.

Informatii utile:

Videoclipul piesei Codrule, Maria ta: https://www.youtube.com/watch?v=RXhFlu4YqLo&index=1&list=PLBrDchpajKcSClqtCclIm5gp1JPaTxwRt&t=0s
Albumul Miorita: www.bucium.com.ro/miorita/agregator

Despre Bucium:
https://buciumromania.bandcamp.com/music
facebook.com/bucium
https://ro.wikipedia.org/wiki/Bucium_(formatie)

Trupa Bucium in concert:
Tulcea - 16 martie
Constanta  - 17 martie
Bucuresti - 14 aprilie (club Fabrica)
Sibiu - 20 aprilie
Cluj   21 aprilie
Baia Mare  -“ 11 mai
Zalau - 12 mai
Iubim 2 roti Festival, Bucuresti  25 mai
Rock Me Festival, Osica de Sus  13 iulie

  71 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by