newsletter rss
HotNews.ro

Noi formate la #RDW2018


PDF Print
A | a
E-mail
de Institute | Vineri, 2 martie 2018, 13:26 webReleases | Cultura

RDW 2018 | Foto: webPR.ro

Romanian Design Week, cel mai important eveniment multidisciplinar din Romania, ajuns la cea de-a sasea editie, va avea loc in perioada 18-27 mai, in Bucuresti. Programul RDW va reda stadiul actual de dezvoltare a designului si a industriilor creative locale: arhitectura, urbanism, design de interior, design grafic, ilustratie, design vestimentar, design de obiect sau alte initiative si proiecte care folosesc creativitatea ca principala resursa de dezvoltare.

Festivalul va include o expozitie de design romanesc, care va prezenta cele mai bune proiecte si initiative din ultimul an din Romania, dar si o serie de formate noi, menite sa sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar si oportunitatea abordarilor complementare in design, precum si o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spatiilor si a initiativelor care promoveaza si incurajeaza dezvoltarea designului si a industriilor creative locale.

Editia de anul acesta se va remarca prin complexitatea arhitecturii festivalului si prin cresterea relevantei proiectului la nivel regional si european.

 

FORMATELE #RDW2018 CONFIRMATE

Expozitia centrala #RDW2018

va prezenta cele mai bune lucrari de design de obiect, design grafic, fashion, arhitectura si arhitectura de interior din ultimul an, semnate de peste 150 de designeri si entitati sau organizatii creative din Romania. Expozitia este cea mai ampla galerie de proiecte si idei care se remarca prin creativitate si care genereaza schimbare prin inovatie. Ca in fiecare an, lucrarile prezentate in cadrul expozitiei sunt selectate de catre echipa proiectului, alaturi de un board creativ, din care fac parte:  Adrian Soare, arhitect partener CUMULUS, Domnica Margescu, director de moda Elle, Maurice Munteanu, editor de moda Elle, Mihai Gurei, Creative Director si Owner Intro, Ovidiu Hrin, Synopsis, Stefan Ghenciulescu, arhitect, publicist si cercetator in domeniul arhitecturii si urbanismului, redactor-sef al revistei Zeppelin, conferentiar universitar in cadrul UAUIM.

Selectia proiectelor s-a facut dintr-un numar total de peste 400 de proiecte inscrise in urma call-ului organizat la inceputul anului.

Arhitectura expozitiei va fi semnata, la fel ca toate cele cinci editii de pana acum, de arh. Attila Kim.

Din dorinta de a dezvolta componenta si relevanta internationala a RDW-ului, proiectele prezentate anul acesta in cadrul expozitiei vor fi evaluate si de un board creativ international, care va alege executiile favorite din cadrul editiei 2018.

 

Show Off #RDW2018, inspirat de UniCredit Bank

va reuni expozitiile Diploma Selected si Ubikubi Young Design Awards (UYDA) si va propune o selectie a celor mai bune proiecte de absolvire a universitatilor creative si vocationale, dar si o expozitie ce va prezenta castigatorii concursului de design de obiect UYDA. Show Off RDW isi propune sa investigheze viitorul designului local, cautand si promovand tinerele talente. Expozitiile vor avea loc la Palatul Universul, un centru creativ cultural important pe harta Cartierului Creativ.

 

Concept Store-ul #RDW2018

isi propune sa dezvolte dimensiunea comerciala a festivalului, propunand o selectie de obiecte de design romanesc care s-au remarcat prin fezabilitate si succes pe piata, de la obiecte de mobilier, decoratiuni, carti, accesorii, bijuterii si pana la postere, papetarie, proiecte speciale si instalatii. Selectia produselor care vor fi disponibile in cadrul acestui Concept Store va fi facuta alaturi de boardul creativ RDW.

 

Evenimentele Conexe #RDW2018

sunt coagulate intr-un circuit al organizatiilor si initiativelor care promoveaza, faciliteaza si dezvolta designul si toate disciplinele acestuia: 10 zile de expozitii organizate de asociatii profesionale, petreceri, happening-uri punctuale, conferinte sau lansari de produse.

Inscrierile pentru listarea in programul evenimentelor conexe #RDW2018 sunt deschise pana la 12 martie si se pot face online, prin completarea unui formular dedicat.

 

24h @Cartierul Creativ

In cel de-al doilea weekend din cadrul programului Romanian Design Week, timp de 24 de ore, Cartierul Creativ se va transforma intr-o mare sarbatoare a designului: studiourile de design isi vor deschide portile, petrecerile vor incepe la pranz, birourile de arhitectura vor primi oaspeti, barurile vor avea oferte dedicate si program special, iar harta Cartierului Creativ va deveni un instrument indispensabil in organizarea programului pentru sambata, 26 mai.

 

RDW Lounge

un spatiu dedicat socializarii, RDW Lounge este un nou format menit sa incurajeze networking-ul si sa reuneasca actorii interesati de aceste industrii creative, intr-un cadru informal.

 

  68 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by