newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR

Lansarea romanului Trezirea leilor, de Ayelet Gundar-Goshen, marți, 20 februarie


PDF Print
A | a
E-mail
de | Marţi, 13 februarie 2018, 15:32 webReleases | Cultura

Lansare Trezirea leilor | Foto: Editura Nemira
Al doilea roman al scriitoarei de origine israeliana Ayelet Gundar-Goshen, Trezirea leilor, aparut in colectia Babel a editurii Nemira, se lanseaza marti, 20 februarie, de la ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu.

Participa la eveniment Tania Berg-Rafaeli, Sef adjunct de misiune la Ambasada Israelului, jurnalista Ana Maria Onisei, Dana Ionescu, coordonatoarea colectiei Babel, scriitorul Florin Chirculescu si Cosmin Ciotlos, critic literar.

Intr-o noapte, dupa o garda lunga, neurochirurgul Eitan Green loveste cu masina un african si, panicat, fuge de la locul accidentului. A doua zi, viata se schimba: medicul trebuie sa plateasca pentru fapta lui. Si nu oricum. Mai multe dileme ameninta sa distruga echilibrul fragil dintr-o lume a dezechilibrului si a violentei. Mai multe vieti risca sa se spulbere. Mai multe suflete asteapta sfarsitul unui cosmar. Responsabilitate? Lasitate? Vina? Eroism? Altruism? Empatie? Ce sunt toate acestea dupa ce o intamplare absurda ajunge sa domine un destin ce scapa de sub control? Iata cateva dintre intrebarile ce-si cauta raspunsuri in Trezirea leilor, roman al cautarilor si al tensiunilor si meditatie despre o societate imorala.

"Gundar-Goshen stie foarte bine sa dea adancime emotionala unei intrigi de thriller, cu rasturnari de situatie si accent pe vinovatiile, dorintele si secretele personajelor." New York Times

Ayelet Gundar-Goshen s-a nascut in Israel in 1982 si a studiat psihologia la Universitatea din Tel Aviv, unde a lucrat si ca jurnalista. Apoi a studiat cinematografia, iar scenariile ei de film si de televiziune au castigat premii la festivaluri internationale. In prezent contribuie cu articole la BBC, Financial Times, Time Magazine si The Telegraph. O noapte, Marcovici, romanul de debut din 2012, bestseller in Israel, a fost recompensat cu Premiul Sapir pentru debut si tradus in treisprezece limbi. A intrat si pe lista scurta pentru Grand prix des lectrices de Elle. Al doilea roman, Trezirea leilor, a fost foarte bine primit de critica si a intrat in lista de recomandari pe 2016 ale New York Times, Wall Street Jurnal, The Observer.
  511 vizualizari


Ultimele comunicate

Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by