newsletter rss
HotNews.ro

webPR ​MNTR - 7 februarie 2018


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 8 februarie 2018, 10:30 webReleases | Cultura

Avand in vedere reactiile aparute astazi, 7 februarie 2018, in mediile de socializare pentru initierea unor proteste privind proiectarea filmului Soldatii. Poveste din Ferentari, la Cinema Muzeul Taranului, programata maine, 8 februarie 2018, Muzeul National al Taranului Roman aduce urmatoarele clarificari:

Muzeul National al Taranului Roman nu are calitatea de a cenzura continutul unei proiectii cinematografice care in prealabil a obtinut de la autoritatile competente toate avizele si certificatele de rating impuse de lege.

Cinema Muzeul Taranului face parte din reteaua cinematografica Europa Cinemas, respectand intru totul standardele de calitate in domeniu, difuzand filme europene non-nationale si nationale.

In acelasi timp, continutul filmelor distribuite nu reprezinta in mod necesar punctul de vedere al MNTR, acestea avand acordul direct al Centrului National al Cinematografiei (CNC).

In aceste conditii, MNTR considera inacceptabila presiunea si impunerea cenzurii, dreptul la libera exprimare fiind una din libertatile fundamentale obtinute de societatea democratica romaneasca.

MNTR isi mentine aceeasi opinie pe care a prezentat-o in data de 5 februarie in urma incidentelor care au avut loc in 4 februarie si mentioneaza ca, pentru a preveni noi manifestari nepotrivite, am solicitat autoritatilor legale sprijinul.
  109 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by