newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR

Bun venit in univers - un tur de forta pentru cunoasterea lumii la Journey Pub


PDF Print
A | a
E-mail
de | Marţi, 30 ianuarie 2018, 13:32 webReleases | Cultura

Eveniment Bun venit in Univers | Foto: Editura Nemira
Luni, 5 februarie, de la ora 19.00, va invitam la Journey Pub pentru un tur de forta pentru cunoasterea universului si vorbim despre Bun venit in univers. Ghid astrofizic, una dintre cele mai populare carti de stiinta din top 10 Forbes din 2016, inclus si pe lista bestseller a publicatiei New York Times.

Invitatii serii sunt astronomul Adrian Sonka si Sorin Badea de la Radio Guerilla, iar discutia are loc in Salonul Up Above.

INTRAREA ESTE LIBERA, CU REZERVARE LA NUMARUL DE TELEFON: 0752 285 286.

Pornind de la foarte popularul curs introductiv in astronomie tinut la Princeton,  Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss si J. Richard Gott scriu pe intelesul tuturor despre planete, stele, galaxii, gauri negre, calatoria in timp si multe altele. Intr-un stil incitant, autorii povestesc cele mai recente descoperiri in astrofizica, purtandu-si cititorii de la sistemul nostru solar pana la cele mai indepartate regiuni ale Universului cunoscut: Cum traiesc si cum mor stelele? De ce nu mai e Pluto planeta? Ce sanse sunt sa existe viata pe alte planete? Cum a luat nastere Universul? Suntem singuri sau facem parte dintr-un multivers?

"A citi cartea asta e ca si cum ai primi un tur ghidat printr-un muzeu privat. Printre exponate se numara legile miscarii ale lui Newton, ce se intampla dupa ce Soarele nostru se stinge, cum se masoara spatiul dintre stele, ce e cu Big Bangul si posibilitatea vietii in alte galaxii." Publishers Weekly

"Vom incepe cu stelele, apoi ne vom inalta si vom depasi galaxia noastra, aruncand o privire asupra Universului, ba chiar si dincolo de el. Cum spunea Buzz Lightyear in Povestea jucariilor?- Catre infinit si dincolo de el!- Traim intr-un Univers imens. Vreau sa va familiarizez cu marimea si scara Cosmosului, care este mai intins decat va puteti inchipui. Este mai fierbinte, mai dens si mai rarefiat decat va imaginati. Tot ce stiti despre Univers este mai putin exotic decat este el cu adevarat."  Neil deGrasse Tyson

Neil deGrasse Tyson este director la Departamentul Hayden Planetarium de la American Museum of Natural History. A publicat mai multe volume, printre care Space Chronicles. Facing the Ultimate Frontier. A prezentat documentarul Cosmos: A Spacetime Odyssey, care a castigat Premiul Emmy.

Michael A. Strauss este profesor de astrofizica la Princeton University.

Richard Gott este profesor de astrofizica la Princeton University. Printre cartile pe care le-a semnat se numara The Cosmic Web: Mysterious Architecture of the Universe.
  695 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by