newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR

Multi-premiatul film Pop Aye, propunerea la Oscar a Singapore va deschide cea de-a patra editie a HipTrip Travel Film Festival


PDF Print
A | a
E-mail
de | Miercuri, 1 noiembrie 2017, 10:47 webReleases | Cultura

HT2 ok B | Foto: Travel Film Festival
Ia-ti viza de cinefil de la singurul festival de film de calatorie din Romania, HipTrip Travel Film Festival, care va avea loc anul acesta in perioada 23-26 noiembrie la Cinema Union si Cinemateca Eforie din Bucuresti. Peste 15 filme din toate colturile lumii, in premiera in Romania, vor fi prezentate publicului iubitor de calatorii si cinema.

"In 2017, ducem mai departe directia editiei precedente, una in care am pus accent pe filmele proiectate in premiera nationala si cu un pedigree festivalier de invidiat. Fie ca e vorba de documentare sau de filme de fictiune, productiile selectate ne prezinta intr-o lumina noua destinatii pline de personalitate, prin intermediul unui limbaj filmic curajos si inovator. Principala sectiune a festivalului, Focus, este dedicata continentul asiatic, prin excelenta eterogen si cum nu se poate mai ofertant din punct de vedere cinematografic, in timp ce sectiunea Exploratorii ramane in aceeasi nota ca si in anii trecuti, dedicata celor care se aventureaza pe cai mai putin umblate. Acestor doua sectiuni consacrate, se adauga Etno Trip, sectiune 100% noua dedicata oamenilor din spatele destinatiilor, respectiv Hip Kids, sectiunea dedicata copiilor si adolescentilor." - Catalin Olaru, director artistic.

Anul acesta, HipTrip Travel Film Festival va debuta cu proiectia in premiera nationala a filmului Pop Aye, o productie Singapore-Thailanda, in regia lui Kirsten Tan. Lansat in cadrul Festivalului International de Film de la Sundance, acolo unde a fost premiat cu Mentiunea Speciala a Juriului pentru Scenariu, filmul a fost selectat la Rotterdam si premiat cu trofeul cu VPRO Big Screen Award. La inceputul acestei luni, Pop Aye a castigat marele premiu (Golden Eye) la Zurich Film Festival. Pop Aye este propunerea orasului-stat Singapore la Oscar 2018. Pelicula va rula joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19:30 la Cinemateca Eforie.

Pop Aye este poveste lui Thana, un arhitect care simte ca se apropie de sfarsitul carierei. Intr-o zi, din pura intamplare, il revede pe elefantul sau din copilarie, Pop Aye. Cuprins de fericire, Thana il cumpara pe Pop Aye si cei doi pornesc intr-o calatorie de-a lungul Thailandei, in cautarea fermei unde si-au petrecut impreuna primii ani din viata.

Trailer: https://youtu.be/HyZQ1uruys0

HipTrip Travel Film Festival este un festival dedicat cinefililor dependenti de calatorii, precum si celor care cauta inspiratie pentru viitoare calatorii. Este un mod de a ne aminti ca filmul in sine este o calatorie deschisa oricui, care ne poarta in cele mai indepartate colturi ale lumii, prin viziunea cineastilor care l-au creat.

Pentru detalii suplimentare, urmareste site-ul http://hiptrip.ro si http://facebook.com/hiptrip.ro.

Biletele pentru HipTrip Travel Film Festival vor fi disponibile pe http://eventbook.ro si in reteau de parteneri Eventbook.

HipTrip Travel Film Festival este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
 
Parteneri institutionali: Arhiva Nationala de Filme.

HipTrip Travel Film Festival este un proiect derulat de Fundatia OVI.
  82 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by