newsletter rss
HotNews.ro

Mo, in regia lui Radu Dragomir, selectat la Festivalul de Film de la Sarajevo, sectiunea CineLink Work in Progress


PDF Print
A | a
E-mail
de Anca Romanescu. PUNK PR | Vineri, 4 august 2017, 18:40 webReleases | Cultura

Mo 03 | Foto: webPR.ro


Scris si regizat de Radu Dragomir, filmul Mo va face parte din programul Work in Progress al sectiunii CineLink, din cadrul Festivalului de la Sarajevo (11 - 18 august). Cele zece filme selectate, care se afla in stadiul de productie sau de post-productie, vor fi vizionate de 40 de profesionisti ai industriei cinematografice si vor concura pentru trei premii majore, ce vor ajuta la finalizarea productiilor. Razvan Vasilescu, Dana Rogoz si Madalina Craiu sunt actorii lungmetrajului regizat de Radu Dragomir. Mo va fi lansat in cinematografe anul viitor.

 

"Este un film despre Mo, o studenta inca dezorientata dupa moartea tatalui sau si care isi cauta calea", spune Radu. O suita de intamplari o aduc, impreuna cu prietena ei din copilarie, in dormitorul profesorului la care ratase un examen. Si in pragul unei crize. "O revolta in imaginatia personajului principal", adauga regizorul.

 

"Filmul Mo inseamna deja enorm pentru mine, indiferent de ce va urma. Am asteptat acest rol si acest film, ascunzand dorinta adanc in sufletul meu, vreo 10 ani", spune Dana Rogoz. "Am fost foarte fericita cand am aflat ca Mo a fost selectionat la sectiunea Work in Progress, Sarajevo fiind primul festival la care a fost inscris, in aceasta etapa. E o prima reactie a unui public international avizat, care fireste ca ne bucura si ne da curaj", spune Dana.

 

Mo este produs de Liviu Marghidan pentru Scharf Advertising. Filmarile au avut loc in perioada februarie - martie a acestui an, in Bucuresti.  

 

Alaturi de filmul lui Radu Dragomir, intre cele zece titluri care vor participa anul acesta in programul Work in Progress se regaseste proiectul Never Let It Go (Romania - Bulgaria), al lui Paul Negoescu. Pe lista se afla productii si co-productii din Bulgaria, Franta, Germania, Croatia, Bosnia si Herzegovina, Georgia, Israel, Liban, Egipt, Macedonia si Romania. Selectia completa CineLink Work in Progress 2017, aici.

 

Cele trei premii care vor fi decernate anul acesta sunt: Post Republic Award (50.000 de euro, in servicii), CineLink Restart Award (20.000 de euro, in servicii) si Turkish National Radio Television Award (30.000 de euro, in bani).

 

Castigatorii vor fi alesi de Juriul format din Paolo Bertolin (Festivalul de Film de la Venetia), Paz Lazaro (Berlinale), Hedi Zardi (LuxBox), Petra Gobel (The Post Republic) si Serkan Yildirim (TRT).

 

"Proiectul CineLink Work in Progress s-a dovedit a fi incredibil de eficient, atat pentru cineastii care isi prezinta filmele, cat si pentru delegatii industriei cinematografice care vin aici", spune Directorul sectiunii Festivalului dedicate industriei cinematografice, Jovan Marjanovic, citat de screenDaily.com.


"Selectia participantilor si dinamica evenimentului fac din CineLink Work in Progress un spatiu ideal pentru a vedea si a alege cele mai promitatoare viitoare titluri din regiune."

 

Despre CineLink Work in Progress

 

Este un program in cadrul caruia sunt organizate vizionari pentru profesionistii din industria filmului prezenti la Sarajevo. Proiectele sunt selectate din Europa de Sud-Est, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Comunitatea Statelor Independente. Dintre cele zece filme de anul acesta, opt sunt de fictiune, iar doua, documentare, toate aflate in stadiul de productie sau de post-productie.

 

Proiectele selectionate pentru Work in Progress vor fi prezentate unui numar de 40 de profesionisti din industrie, oameni de film care iau decizii in procesul de realizare a unei productii cinematografice: finantatori, agenti de vanzari, distribuitori, oameni de televiziune si selectioneri ai festivalurilor de film.

 

Companiile si festivalurile carora le vor fi prezentate filmele selectate la CineLink Work in Progress anul acesta, conform FilmNewEurope.com, sunt: Bankside Films, Berlinale, Bac Films, Beta Cinema, Celluloid Dreams, Doha Film Institute, Coproduction Office, Quinzaine des Realisateurs - Cannes, Elle Driver, Lux Box, Le Pact, The Match Factory, Memento, New Europe Film Sales, Soda Pictures, Toronto International Film Festival, Turkish National Radio Television, the Tribeca Film Festival, Urban Distribution, Venice Film Festival si Critics, Week, Wide Management si Wild Bunch.

 

  98 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by