newsletter rss
HotNews.ro

Sibiu Jazz Festival 2017


PDF Print
A | a
E-mail
de SJF | Miercuri, 26 aprilie 2017, 18:13 webReleases | Cultura

Afis 2017 | Foto: webPR.ro
Luna mai aduce in peisajul muzical cea de-a 47-a editie a celui mai longeviv festival de jazz din Romania: Sibiu Jazz Festival.

Asadar, intre 18 si 21 mai, Sibiul se transforma inca o data in Capitala Jazzului din Romania. Editia de anul acesta promite patru zile pline de cultura si muzica de calitate. 120 de muzicieni veniti din 17 tari vor sustine concerte live in Piata Mica din Sibiu, incepand cu orele 19.

Cea de-a 47-a editie a Sibiu Jazz Festival va transforma intregul oras intr-o manifestare culturala ampla, desfasurata simultan in mai multe locatii. La Teatrul Gong vor avea loc spectacolele pentru copii "Jazz for Kids". Turnul Sfatului va gazdui expozitia de fotografii "Jazz Body Sounds", semnata de Tibor Jakab, iar Galeria de Arta UAP Sibiu deschide pentru vizitatori expozitia de sculpturi realizate de Eugen Petri - "Jazz - Suflet si Forma", precum si expozitia de afise de jazz realizate de Stefan Orth. Piata Mica va da un nou sens artei culinare prin "Jam Session in Bucatarie", iar serile vor incanta publicul cu acorduri de jazz de pe toate continentele.

O noutate a evenimentului de anul acesta este proiectul "Romanian Jazz Meeting", care ofera publicului o incursiune in tainele jazzului autohton, constituind totodata o rampa de lansare a muzicienilor romani pe plan international. Romanian Jazz Meeting este, de altfel, singurul proiect din tara prin care artistii romani sustin concerte de promovare atat in fata publicului larg, cat si in fata unor promotori de jazz romani si internationali, critici si jurnalisti de specialitate.

O alta surpriza cu care organizatorii intampina publicul la aceasta editie este intrarea gratuita pe tot parcursul celor patru zile.

Mai multe detalii despre editia 2017 a Sibiu Jazz Festival gasiti pe sibiujazz.ro

CONCERTE LIVE SI LINE-UP

Prima seara de muzica live va debuta cu acordurile celui mai cunoscut si performant sextet vocal romanesc - "Jazzappella". Odata incinsa atmosfera, publicul va rezona la unison cu cei de la "Accord Vibes", pentru ca mai apoi sa o asculte pe nonconformista Irina Popa, care va sustine un concert incendiar impreuna cu quintetul ei.

Seara de joi atinge apogeul cu ajutorul "copilului teribil al jazzului", polonezul Grzegorz Karnas si quartetul pe care il conduce: Karnas Formula.

Vineri, Sibiu Jazz Festival da startul unui weekend plin de muzica si vibratii pozitive cu ajutorul "pacatosilor": DJazz & Happy Sins, pentru ca mai apoi Peter Sarosi & Azara sa cucereasca scena cu un  spectacol aflat sub semnul virtuozitatii. Petrecerea continua in acordurile luxemburghezilor Jeff Herr Corporation care vor hipnotiza audienta cu improvizatiile lor savuroase, urmati indeaproape de prestatia plina de senzualitate a frumoasei cubaneze Yilian Canizares alaturi de quartetul sau cubano-elvetiano-german.

Sambata seara, Piata Mica va fi invaluita in acordurile quartetului condus de filozoful Mauro Sigura. Apoi ascultatorii vor fi purtati pe strazile Valenciei in compania grupului De la Purissima, intr-un melanj de sonoritati contemporane cu influente folclorice. In aceasta contopire de culturi isi va face intrarea in scena quintetul Nataliei M. King. Cantareta de origine americana va rasfata publicul cu un mix de jazz, blues si soul impresionant.

Ultima seara de festival aduce in prim plan pe scena din Piata Mica muzicieni din tinuturi indepartate. Acordurile intrumentelor exotice ale coreenilor de la Black String vor anima atmosfera, pentru ca evenimentul sa fie incheiat de sirienii de la Mozayek Band.

DESPRE SIBIU JAZZ FESTIVAL

Fondat in anii '70, Sibiu Jazz Festival este un eveniment cultural de talie internationala, pe scena caruia au debutat de-a lungul celor 47 de ani de existenta, nume sonore din jazzul autohton. Desi se apropie de jumatate de secol, festivalul a surprins mereu prin tinerete si efervescenta, dovada fiind noutatile cu care isi intampina publicul la fiecare editie.
  60 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings