newsletter rss
HotNews.ro

Planeta salbatica. In aprilie, la TV5MONDE


PDF Print
A | a
E-mail
de Anca Romanescu. PUNK PR | Joi, 30 martie 2017, 15:19 webReleases | Cultura

65027_bd_55040_fichier_20_chefs_doeuvre_nature_kruger | Foto: webPR.ro

Descoperiti viata in salbaticie, pe cat de magnifica, pe atat de surprinzatoare, in aprilie, la TV5MONDE. Calatoriti cu noi in Kenya, Quebec, Italia, Brazilia, Tibet, Norvegia si Botswana... intr-un fabulous safari in jurul lumii, pentru a descoperi viata animalelor salbatice in mediul lor natural, si pentru a intelege impactul actiunii umane asupra lor. Vom intalni, de asemenea, specialisti care se lupta pentru a proteja planeta salbatica. O calatorie fantastica si emotionanta in lumea animalelor de langa noi, vazute de foarte aproape.

 

O selectie a programelor despre planeta salbatica, mai jos. Toate emisiunile au subtitrare in limba romana.

 

 

THALASSA : DAUPHINS, LE GRAND SPECTACLE ! /

THALASA: DELFINII, UN SPECTACOL DE NEUITAT!

Sambata, 1 aprilie, de la 18:30

 

Zambitor, jucaus si inspirand incredere, star al micului ecran, ne-ar placea tuturor sa-l avem ca prieten. Delpfinul ocupa un loc special in imaginarul nostru. Dintotdeauna, acest excelent innotator ne-a atras si ne-a uimit. Un sentiment impartasit, se pare, pentru ca nici el nu a incetat sa se apropie de noi.

 

Prezentator: Georges Pernoud

 

Fotografii si detalii despre programarea emisiunii, aici, pe site-ul TV5MONDE Romania.

 

 

TERRES SAUVAGES EN DANGER /

TARAMURI SALBATICE IN PERICOL

Joi, 6 si 13 aprilie, de la 18:30

 

Omul modifica in mod constant mediul in care traieste si ridica bariere artificiale (garduri, ziduri) ce traverseaza caile de migrare folosite de animale. Un documentar in trei parti ce isi propune sa arate si sa inteleaga cum reusesc totusi aceste animale sa isi asigure supravietuirea:

 

- Partea 1: Botswana, drumul regasit al zebrelor

- Partea a 2a: Brazilia, sanctuarul tamarinilor - lei aurii

- Partea a 3a: Antilopa tibetana, o cursa pentru viata

 

Realizator: Guillaume Levis / Bernard Guerrini (Franta, 2016)

 

Fotografii si detalii despre programarea emisiunii, aici, pe site-ul TV5MONDE Romania.

 

 

LE PRINTEMPS DES RENNES /

PRIMAVARA RENILOR

Joi, 13 aprilie, de la 19:30

 

In partea de nord a Norvegiei, in tundra din Finnmark, Nils porneste cu trupa sa de reni in cea de-a 58-a migratie de primavara. Schimbarile climatice fac aceasta deplasare dificila. Insa pastorul Marelui Nord refuza sa se dea batut. In joc este insasi supravietuirea populatiei Sami.

 

Realizator: Omar Agustoni (Elvetia, 2015)

 

Fotografii si detalii despre programarea emisiunii, aici, pe site-ul TV5MONDE Romania.

 

 

LES 20 CHEFS D'OEUVRE DE LA NATURE /

CELE 20 DE COMORI ALE NATURII

Miercuri, 19 si sambata, 22 aprilie, de la 20:00

 

Ii intalnim pe pasionatii care isi inchina viata conservarii celor mai frumoase parcuri nationale din lume si faunei de aici. Paznici, veterinari sau oameni de stiinta, toti sunt animati de aceeasi pasiune, dragoste pentru animale si planeta noastra.

 

In aprilie, descoperim Parcul National din Abruzzo, Italia (miercuri, 19 aprilie) si Parcul National Amboseli, din Kenya (sambata, 22 aprilie).

 

Realizator: Emmanuel Piovano (Franta, 2013)

 

 

HARFANG DES NEIGES /

BUFNITA DE ZAPADA

Duminica, 23 aprilie, de la 18:30  

 

Considerata drept una dintre cele mai frumoase bufnite din America de Nord, bufnita de zapada este o pasare impresionanta. Emblema a Quebec-ului, aceasta este asociata cu multe produse si organizatii. Insa dincolo de imaginea pe care o propaga, bufnita de zapada are o poveste naturala fascinanta si putin cunoscuta.

 

Realizator: Roger Leblanc (Canada, 2016)

 

 

 

STIATI CA…?

 

·                     Bufnita de zapada (avand denumirea stiintifica Bubo scandiacus) este numita, de asemenea, "ookpik" de catre inuiti, popor autohton din regiunile arctice din Siberia, Alaska, Teritoriile de Nord-Vest, Nunavut, Yukon, Quebec, Labrador si Groenlanda.

 

·                     Cresterea renilor face parte din cultura ancestrala a poporului Sami, indigenii din Sapmi (pamant cunoscut, de asemenea, ca Laponia, un cuvant insa treptat abandonat odata cu trecerea anilor).

 

·                     Delfinii sunt animale extrem de inteligente, care si-au construit propriul limbaj (comunica prin intermediul undelor sonore), evolutia creierului lor fiind similara cu evolutia creierului uman. 

 

 

In aprilie, va asteptam pe site-ul TV5MONDE Romania [europe.tv5monde.com/ro], pentru a vedea grila completa de programe de limba franceza. [Ora mentionata in grila de programe este ora Romaniei (GMT + 2)].

 

 

  86 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings