newsletter rss
HotNews.ro

Castigatorul Palme d'Or-ului Cannes 2016 si al BAFTA, anul acesta: I, Daniel Blake fata in fata cu excluziunea sociala din Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de Anca Romanescu. PUNK PR | Marţi, 14 martie 2017, 15:36 webReleases | Cultura

I_Daniel_Blake_2 | Foto: webPR.ro

In timpul dezbaterii, Adela Setet a explicat cum tratamentul inuman la care sunt supusi unii solicitanti de servicii sociale este mai des intanit in paradigmele de asistenta sociala care pun accentul pe oferirea de beneficii sociale. Umanizarea serviciilor de asistenta sociala nu poate aparea decat daca accentul va inceta sa mai fie pus pe aspecte cantitative si se va concentra pe aspecte calitative, pe servicii oferite persoanelor care beneficiaza de asistenta sociala.

 

Ciprian Necula a vorbit despre faptul ca exista multe persoane care mor in fiecare an in Romania din cauza birocratiei din sistemul de asistenta sociala si a adus exemple de cazuri in care lipsa unor abordari integrate in relatia cu persoanele aflate in situatie de excluziune sociala a dus la situatii dramatice pentru acestea.

 

I, Daniel Blake ne aduce in prim-plan frustrarea pe care cu totii am simtit-o la coada la ghiseu, fie intr-o entitate bancara sau in fata pupitrului casei de asigurari de sanatate. In spatele hartiilor se afla tot niste glasuri umane de la care se doreste empatie si sprijin, nu respingere si intensificare a anumite etichete sociale. Este vorba despre pastrarea demnitatii in anumite forme de umilire. Furia si disperarea din lupta cu birocratia este indulcita de conturarea relatiei platonice dintre Daniel si Katie, mama singura, prin simpatie, solidaritate si respect.

 

 

Despre I, Daniel Blake

 

Anul acesta, pelicula a primit Premiul BAFTA pentru”œCel mai bun film britanic al anului”. De asemenea, Ken Loach a fost desemnat castigatorul Palme d'Or la Cannes 2016. De-a lungul timpului, Independenta Film a adus de la Cannes peste 10 filme premiate cu Palme d'Or.

 

Campania filmului in Romania este sustinuta de ActiveWatch - organizatia de drepturile omului care militeaza pentru exprimare libera in spatiul public, de Europa FM, cinemagia.ro si Librariile Carturesti.

 

Durata filmului: 1 h 40 min

Trailer subtitrat in limba romana: Facebook link

Fotografii, aici (https://we.tl/EmhVmjPcfj), ©Joss Barratt_Sixteen Films

 

 

Cine este Daniel Blake?

 

Daniel Blake, un tamplar din nord-estul Angliei trecut bine de prima, dar si de a doua tinerete, are un atac de cord. El se trezeste in situatia ingrata de a avea nevoie, la doar 59 de ani, de asistenta sociala din partea statului. In timp ce se chinuie sa invinga sistemul birocratic pentru a obtine acest ajutor, o intalneste pe Katie, care ar vrea sa scape de la azilul pentru nefamilisti, dar pentru asta trebuie sa accepte un apartament la sute de kilometri distanta.

 

 

***

 

I, Daniel Blake (2016) este distribuit in Romania de Independenta Film, companie care de-a lungul timpului a adus pelicule precum: Snowden (r. Oliver Stone), Youth (r. Paolo Sorrentino) - Cel mai bun film european 2015, Dheepan (r. Jacques Audiard) - Palme d'Or 2015, Mommy (r. Xavier Dolan), Deux jours, une nuit (r. Fratii Dardenne), La grande bellezza (r. Paolo Sorrentino), Nymphomaniac (r. Lars von Trier), La Vie d'Adele (r. Abdellatif Kechiche), The Hunt (r. Thomas Vinterberg), Amour (r. Michael Haneke), Trainspotting (r. Danny Boyle), Amelie (r. Jean-Pierre Jeunet), Melancholia (r. Lars von Trier), Todo sobre mi madre (r. Pedro Almodovar), In The Mood for Love (r. Wong Kar Wai), Vicky Cristina Barcelona (r. Woody Allen), Dogville (r. Lars von Trier) etc.

 

 

 

13 martie 2016, Bucuresti

Anca Romanescu | PUNK PR | 0732 144 570 | anca@punkpr.ro

  60 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings