newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: DESPRE RESTAURARE. Povestea balaurului cu sapte capete ce apara comori nepretuite, un final fericit


PDF Print
A | a
E-mail
de RuxandraMiuti | Joi, 10 noiembrie 2016, 13:08 webReleases | Cultura

ACS_pictura | Foto: webPR.ro
Pentru ca toamna se numara roadele, a venit vremea pentru o expozitie cu picturile realizate de copii la atelierele din cadrul proiectului Despre restaurare. A fost foarte greu pentru juriul asociatiei Art Conservation Support sa aleaga din cele peste 400 de lucrari, insa am pregatit o selectie de lucrari care vor fi expuse si un montaj multimedia, cu o selectie mai ampla. Va asteptam sa le vizionam impreuna, la vernisajul expozitiei, care va avea loc luni, 14 noiembrie, ora 18 la Centrul Socio-Cultural Jean-Louis Calderon din str. Jean Louis Calderon nr. 39, Bucuresti.

Cu cinci luni in urma, vara era in drepturi depline, iar elevii asteptau nerabdatori vacanta mare. Echipa asociatiei Art Conservation Support se punea atunci pe treaba, odata cu lansarea, in luna iunie, a proiectului cultural Despre restaurare.

Am inceput prin a invita copiii – bucuresteni si bucovineni - la povesti. Povesti altfel, despre comori de mare pret, aproape de noi si de realitate, insa nestiute si neapreciate indeajuns – monumentele istorice. Am descoperit o parte din frumusetea comorilor si am invatat cum sa le pretuim! Timp de cinci luni, am povestit cu imagini, pictate apoi pe traistute pe care copiii le vor purta, amintindu-si de timpul petrecut impreuna, fie in gradini, la muzee, in asociatii si fundatii, fie in scoli din Bucuresti si judetul Suceava.

Pentru a afla si mai multe, am pornit apoi in cateva tururi ghidate pe strazi din Bucuresti, la Stavropoleos, Casa Mincu, ori la monumente din Suceava.

In prezent, pana pe 12 noiembrie, invitam copiii cu varste intre 7 si 12 ani sa ne scrie povestea lor - o impresie sau o amintire personala legata de un monument istoric. Nu ne suparam daca povestea este insotita de schite sau desene realizate de catre copii. Astfel vor putea castiga unul din cele 10 premii oferite in cadrul concursului online Despre restaurare.

Si pentru ca toamna se numara roadele, a venit vremea pentru o expozitie cu picturile realizate de copii in cadrul atelierelor. A fost foarte greu pentru juriul asociatiei sa aleaga din cele peste 400 de lucrari, insa am pregatit o selectie de lucrari care vor fi expuse si un montaj multimedia, cu o selectie mai ampla. Va asteptam sa le vizionam impreuna, la vernisajul expozitiei, care va avea loc luni, 14 noiembrie, ora 18 la Centrul Socio-Cultural Jean-Louis Calderon din str. Jean Louis Calderon nr. 39, Bucuresti. Cu aceasta ocazie, va avea loc si premierea participantilor la concurs.

Evenimentele fac parte din proiectul Despre restaurare al Art Conservation Support, proiect cultural finantat de ARCUB in cadrul Programului cultural Bucuresti - Orasul in-vizibil si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Parteneri activitate: Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif din Bucuresti, Scoala Generala nr. 28 din Bucuresti, Scoala Gimnaziala Dimitrie Vatamaniuc din Sucevita, Scoala Gimnaziala Luca Arbore dinArbore, judetul Suceava, Muzeul National al Taranului Roman, Fundatia Sf. Nicolae a Mitropoliei Olteniei, Asociatia pentru Andrei.

Mai multe detalii referitoare la proiectul Despre restaurare si despre alte proiecte ale Asociatiei Art Conservation Support puteti gasi pe www.paginarestaurarii.ro sau www.acs.org.ro sau pe Facebook: Art Conservation Support sau Pagina restaurarii.

  70 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings