newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Sapte opere de milostenie, o poveste italiana cu romani


PDF Print
A | a
E-mail
de anca romanescu | Marţi, 19 februarie 2013, 14:03 webReleases | Cultura

00_7 opere de milostenie_afis(web) | Foto: webPR.ro
Filmul va avea premiera vinerea aceasta, 22 februarie, la cinema Elvira Popescu, distribuit de Independenta Film.

Sette Opere di Misericordia este castigatorul a doua premii la Festivalul International de Film de la Locarno, 2011 (Don Quijote Award si Junior Jury Award) pentru regie si al premiului pentru Cea mai buna regie la Festivalul International de Film de la Marrakech, 2011.

Sinopsis. Luminita este unul din miile de imigranti ilegali romani care duc o viata infernala la marginea unui oras din Italia. Planul fetei, ca al multora dintre ei, este sa gaseasca o cale, chiar si ilegala, de a evada din mahalaua fetida a carei prizoniera este. Pentru a izbandi, Luminita incearca  sa-l paraziteze pe Antonio, un italian batran, bolnav, neputincios si cam ciudat. Intalnirea dintre cei doi este greu de descris. O poveste trista si, probabil, controversata pentru publicul de ambele parti.

Titlul Sette Opere di Misericordia are inspiratie religioasa, la fel ca lucrarea omonima a lui Caravaggio: "Sette Opere di Misericordia" (1607, ulei pe pinza), fiind vorba de cele sapte fapte de milostenie trupeasca pe care un credincios trebuie sa le faca intr-o viata:
  • A da de mancare celor infometati.
  • A da de baut celor insetati.
  • A imbraca pe cei goi.
  • A adaposti pe straini.
  • A vizita pe cei bolnavi.
  • A vizita pe cei inchisi.
  • A ingropa pe cei morti.
(Evanghelia dupa Matei: "Veniti, binecuvantatii Tatalui, mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii. Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine.").

Despre Sette Opere di Misericordia

Regie. Fratii Gianluca si Massimilliano de Serio s-au nascut la Torino in 1978. De-a lungul anilor au regizat scurtmetraje, documentare si diverse proiecte selectate ulterior la cele mai importante festivaluri de film nationale si internationale. Sette Opere di Misericordia reprezinta debutul celor doi in lungmetraj, recunoscut deja la festivaluri importante precum Locarno si Marrakech.

Distributie. In rolul Luminitei, tanara imigranta romanca ajunsa in Italia, joaca Olimpia Melinte. Olimpia este nascuta la Iasi, are 27 de ani si nu este la primul sau film. Cele ce plutesc (2009), in regia lui Mircea Danieliuc, este o poveste plasata tot in universul "emigranti romani in Italia" in care Olimpia are rolul feminin principal. O mai puteti vedea in Killing Time (2012), al lui Florin Piersic Jr., alaturi de Florin Piersic Jr. si Florin Zamfirescu.

Roberto Herlitzka il interpreteaza pe batranul italian Antonio. Herlitzka este unul dintre cei mai cunoscuti actori de teatru italieni ai momentului. Are 75 de ani, este concitadin cu fratii De Serio din Torino si de-a lungul carierei a jucat in peste 50 de filme de cinema, printre care: Good Morning, Night (2003), cu care a castigat premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Venetia, in acelasi an, Seven Beauties (1975) sau Dark Eyes/Oci Ciornie (1987), al lui Nikita Mikhalkov, in care apare alaturi de Marcello Mastroianni.

Productie. Alessandro Borrelli, Dan Burlac, Petre Dorobantu.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  219 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings