newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Masti la Venetia - expozitie colectiva de fotografie la Muzeul National al Taranului Roman


PDF Print
A | a
E-mail
de | Miercuri, 13 februarie 2013, 13:19 webReleases | Cultura

Afis_Masti la Venetia | Foto: MTR
Institutul Italian de Cultura din Bucuresti are placerea de a va informa ca incepand de luni 18 pana pe 28 februarie 2013 la Muzeul National al Taranului Roman, Sala Foaier, este deschisa expozitia colectiva de fotografie intitulata Masti la Venetia.

Expozitia, care prezinta circa saizeci de fotografii de Renato Fornaseri, Gianni Avеsani, Dino Bacciolo, Renato Greco, Davide Toffanin, Alessandro Zanchini, Giuseppe Martini are scopul de a ne da o idee cat se poate de bogata si de vivace despre lumea fascinanta a Carnavalului de la Venetia, unde fantezia, culorile, bucuria si placerea vietii sunt traite la maxim.

Sensibilitatile artistice ale autorilor ne dau posibilitatea de a intra in detaliile acestei lumi ireale, in care ne putem integra si cu care ne putem identifica, nu ca spectatori, ci ca participanti. Mastile si vesmintele fastuoase ne rapesc identitatea, dar, in acelasi timp, ne dau tuturor posibilitatea de a fi protagonisti. Acesta este de fapt adevaratul sens al Carnavalului, o sarbatoare comuna, in care fiecare se integreaza in mod spontan si contribuie la buna dispozitie si la atmosfera multicolora.

In cadrul acestei expozitii spectaculoase Institutul Italian de Cultura organizeaza joi, 21 februarie 2013, la ora 19.00 o petrecere carnaval, care isi propune sa reproduca atmosfera de veselie traita in aceasta perioada in multe piete din Italia. Vom putea sa observam cu admiratie imagini artistice care ne vor conduce in pietele sau pe aleile venetiene, dar si sa ascultam muzica de Vivaldi, Albinoni, Benedetto Marcello si alti compozitori venetieni, sa admiram spectacolul oferit de artisti de strada si de acrobati si, in fine, sa degustam dulciuri tipice pentru carnaval din diferite regiuni italiene.

Va invitam pe toti sa veniti la petrecere in costume sau cu masti si sa va aduceti contributia de buna dispozitie, veselie si fantezie. Intrarea este gratuita si deschisa tuturor celor care au chef de distractie.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   | 
  223 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by