newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Geraldine Chaplin si Jane Fonda vor sa traiasca impreuna


PDF Print
A | a
E-mail
de anca romanescu | Luni, 7 ianuarie 2013, 12:21 webReleases | Cultura

Et si on vivait 00_afis RO web | Foto: webPR.ro
De vineri, in cinematografe: Hai sa traim toti impreuna / Et si on vivait tous ensemble

Hai sa traim toti impreuna (in original Et si on vivait tous ensemble, sau All Together) este o comedie nonconformista despre un grup de amici septuagenari din Paris ajunsi la virsta a treia spre a patra.

Filmul va avea premiera pe 11 ianuarie la Cinema Studio si va rula, in prima saptamana, in cinematografele Hollywood Multiplex, Studio, Grand Cinema Digiplex - Baneasa si in cinematografele Cityplex din Constanta si Brasov, iar in cea de-a doua saptamana, la Cinema Elvira Popescu.

Hai sa traim toti impreuna este regizat de Stephane Robelin si ii are in distributie pe: Geraldine Chaplin (Doctor Zhivago - 1965, Chaplin - 1992, Hable con ella - 2002, Jane Eyre - 1996), Jane Fonda (Coming Home - 1978, Nine to Five - 1980, Julia - 1977), Daniel Bruhl (Good Bye, Lenin - 2003, Inglorious Basterds - 2009), Claude Rich (Asterix & Obelix: Mission Cleopatre - 2002), Pierre Richard (Le grand Blond avce une chaussure noire - 1972) si Guy Bedos.

Hai sa traim toti impreuna a fost selectat in programul Piazza Grande, la cea de-a 64-a editie a festivalului international de film de la Locarno.

Sinopsis

Pe Annie, Jean, Claude, Albert si Jeanne ii leaga o prietenie veche, de mai bine de 40 de ani. Acum, cind memoria incepe sa dea rateuri, cind tensiunea o mai ia la galop si spectrul casei de batrini apare la orizont, cei cinci pensionari iau o decizie pe cit de curajoasa, pe atit de neasteptata: aceea de a trai impreuna acasa, in loc de a se interna pe rind la un azil.

La inceput ideea pare nebuneasca, riscind sa-i intrige pe cunoscuti, iar lor sa le stirneasca amintiri comune mai vechi. Pe de alta parte, o aventura formidabila e pe cale sa inceapa: aceea a unei mici comunitati de septuagenari, chiar si in formula aceasta impara de cinci.

Au cuvintul vedetele "bunicute" si regizorul filmului

Actrita americana Jane Fonda (75 de ani) pare cu vreo 25 de ani mai tinara decit personajul ei, dar vorbeste franceza cu un accent impecabil. Asta poate si datorita faptului ca primul ei rol intr-un film frantuzesc a fost prin 1972, in Tout va bien al lui Jean-Luc Godard. Personajul sau precum si cel al lui Geraldine Chaplin (68 de ani), prietena ei din film, sint de departe cele mai puternice personalitati din grupul de amici septuagenari care au de infruntat neajunsurile unei virste inaintate.

Jane Fonda are propriul "œBucket list"

"Personajul pe care il joc exprima exact sentimentele mele. Eu cred ca persoanele in virsta trebuie sa-si priveasca moartea in fata, s-o pregateasca, s-o planifice. Ca si mine, Jeanne detesta oamenii care neaga apropierea de, poate cel mai democratic dintre evenimente: moartea. Jeanne e inteleapta, senzuala si sensibila. Noi, in State, avem o expresie pentru situatiile de genul acesta: Bucket List. O lista de dorinte pe care sa ni le mai indeplinim inainte de marele salt. Spre exemplu, Bucket list-ul meu arata cam asa: sa fac o excursie de citeva zile din Machu Picchu pina in Peru, sa-mi organizez o scufundare libera la Marea Bariera de Corali, sa-mi gasesc un amant dragut, sa invat sa joc tenis si sa invat sa dansez step. Tot aici figura pina de curind dorinta de a mai turna inca un film frantuzesc. "

Geraldine Chaplin si celebrele ei riduri

"E foarte mult timp de cind sint atasata de proiectul acestui film. Eu urasc tot ce inseamna batrinetea. Nimic din ideea de a fi batrin nu ma atrage. Se obisnuieste sa se spuna ca devenim mai intelepti pe masura ce inaintam in virsta... Nimic mai fals! Desi, trebuie sa recunosc ca, gratie incredibilei cantitati de riduri pe care le posed, am parte de o gramada de roluri: numai anul trecut am fost chemata sa joc in cinci filme! "

"Mi-a placut mult maniera frontala in care a abordat regizorul Stephane Robelin problemele legate de virsta. Este, intr-adevar, teribil ce diferenta exista intre ceea ce simtim noi pe interior si ceea ce a ajuns exteriorul, ambalajul nostru. Sa joc in filmul sau a fost pentru mine un moment extraordinar! "

Regizorul Stephane Robelin

Despre alegerea titlului: "Nu gaseam nici un titlu pentru film. Mi s-a trimis o lista de propuneri. Apoi a aparut acesta: Et si on vivait tous ensemble. A fost singurul care mi-a placut. Are ceva utopic, ce suna a anii '˜70, ceva din acea idee de comunitate care pe-atunci ii aduna la un loc pe tineri. Mi s-a parut ca ar fi frumos ca acea idee sa poata azi sa ii reuneasca si pe cei mai putin tineri. Initial l-am considerat un titlu provizoriu, insa in final el s-a impus! "

Despre sursele de inspiratie: "La festivalul de la Locarno unde Et si on vivait tous ensemble a fost proiectat pentru prima data in fata a 8.000 de spectatori, am realizat ca soacra mea se afla chiar pe rindul din spate. M-a cuprins imediat panica si era si normal sa fie asa: tatal ei mi-a inspirat intreg personajul lui Albert, unul dintre personajele din film! Din fericire, ea a primit bine filmul: a ris pe tot parcursul spectacolului. "

Stephane Robelin a mai realizat 3 scurtmetraje si un lungmetraj.

Rue des Morillons (1994) short
Encule! (1995) short
Pile ou face (1996) short
Real Movie (2004)

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   | 
  669 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings