newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: ASTRA FILM - BEST OF, in turneu national


PDF Print
A | a
E-mail
de Astra Film | Joi, 13 decembrie 2012, 15:37 webReleases | Cultura

Afis Astra Film | Foto: Astra Film
12 filme documentare cu subiecte variate, surprinse in diferite colturi ale lumii vor fi proiectate timp de trei zile in cadrul programului  AFF12 on Tour la Bucuresti. Filmele premiate si cele care s-au bucurat de cea mai mare apreciere (nu neaparat aceleasi) din partea publicului  ASTRA FILM, calatoresc prin tara, pentru toti iubitorii acestui gen cinematografic, care are enorm de oferit.

Iubitorii de documentare vor putea vedea filme despre dragoste si idealul de iubire-  la care aspira un barbat intr-o societate corupta de prostitutie (Phon Pehn Lullaby - de Pawel Kloc, premiat cu Marele Premiu Astra Film, dar si despre dragostea de libertate traita de citiva tineri dupa ani buni de detentie in filmul Turn off the Light - de Ivana Mladenovic. Vor putea vedea lumea eclectica a metroului parizian (Metro) dar, in egala masura, viata claustrofoba a gangsterilor din Africa de Sud - una dintre cele mai violente societati (Gangster Project),  sau cea a  unei tinere rome cersetoare din Romania, de-a lungul unui an, in Helsinki,  Helping Mihaela -realizat de  Hanna Maylett. Sau subiecte precum emigrarea ilegala de munca si pretul platit pentru indrazneala mamelor din Moldova de a visa la o viata mai buna putem vedea in documentarul Mama Illegal realizat de Ed Moschitz.

Cai salbatici  a lui Dan Curean (premiul Astra Film pentru cel mai bun documentar, in cadrul competitiei Ecocinematograff) ne poarta prin Delta Dunarii -un loc unde oamenii sunt subordonati puterii naturii iar filmul regizorului german Fabian Daub -Rosia Montana - un loc la marginea prapastiei  re-aduce in discutie, intr-o maniera obiectiva, problema Rosiei Montana, cu bune si cu rele. Filmele premiate in sectiunea student My kosher shifts ne duc in lumea evreilor ortodocsi  iar Ultima Calle ne duce in cartierul pescarilor din Barcelona.

La fel ca la Sibiu,  proiectiile vor fi urmate de discutii cu publicul. Sociologul Vintila Mihailescu impreuna cu studentii de la SNSPA, cit si personajele din film vor dialoga pe tema cumentarului Common ground, realizat de Anne Schiltz si Charlotte Gregoire (Belgia) si distins cu premiul Astra Film pentru cel mai documentar din competitia Romania. Filmul surprinde viata locatarilor unui bloc bucurestean, prinsi intr-o continua tranzitie sociala si economica.  Ivana Mladenovici regizoarea filmului Turn off the lights, precum producatorii Eugen Kelemen si George Bucur din echipa filmului Cai salbatici vor fi prezenti la discutiile de dupa proiectie.

Programul complet se gaseste aici  si pe facebook/astrafilm

AFF12 on Tour la Bucuresti este organizat de Astra Film - CNM Astra Sibiu,  Muzeul National al Taranului Roman si Asociatia Culturala Macondo.

Partener media: Sapte Seri Bucuresti

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  320 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings