newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: La finalul festivalului Kinodiseea, copiii bucuresteni isi doresc noi animale de companie - girafe, pui de corb, tigri albastri


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Joi, 22 noiembrie 2012, 14:55 webReleases | Cultura

fakepath\Zarafa - Premiul publicului | Foto: Kinodiseea
Festivalul International de Film pentru Copii, KINOdiseea, s-a incheiat miercuri, 21 noiembrie, dupa sase zile, 15 filme si 39 de proiectii, aventuri care i-au purtat pe copii din India pana in Islanda. Un numar record de peste 8500 de spectatori au umplut salile de cinema la fiecare proiectie - copii, tineri, parinti si bunici s-au amuzat, s-au emotionat, au trait povestile filmelor si au interactionat cu invitatii.

Micii cinefili au avut ocazia sa aleaga si cel mai bun film al festivalului, juriul fiind format, ca in fiecare an, din copii. Juriul a desemnat Tigrul albastru (productie ceheasca in regia lui Petr Oukropec) ca fiind Cel mai Bun Film. Trofeul Kinodiseea a fost inmanat regizorului si celor doi copii protagonisti, Linda Votrubova si Jakob Wunsch, care s-au aflat la Bucuresti, cu prilejul festivalului.

Premiul Publicului a fost acordat filmului Zarafa, o co-productie Franta-Belgia, in regia lui Remi Bezancon si a lui Jean-Christophe Lie. Zarafa va fi distribuit in cinematografele din Romania, la inceputul anului viitor, de Metropolis Film.

"Reactiile micilor spectatori din sala, curiozitatea lor, impresiile la iesirea din cinema ne-au convins, ca in fiecare an, ca este nevoie de acest Festival. Mi-as dori sa reusim sa convingem din ce in ce mai multi oameni, ca educatia audiovizuala a copilului, in Romania, este un subiect care trebuie tratat cu maxima seriozitate.", spune Daniel Mitulescu, Directorul Festivalului.

Festivalul KINOdiseea, aflat la cea de-a patra editie, a avut loc la Cinema Studio, Cinema Eforie si Sala Elvira Popescu din Bucuresti si a adus spectatorilor cele mai bune 8 filme pentru copii ale anului 2012, dar si o retrospectiva Disney, cu ocazia careia cei mici, dar si cei mari s-au reintalnit cu personajele preferate. Pe parcursul festivalului, copiii au putut participa la ateliere de actorie, efecte speciale (tinut chiar de un specialist de la Hollywood), scenografie, montaj, machiaj de film si costume, sustinute de profesionsti din domeniu.  

Mai multe detalii despre Festival se gasesc pe website-ul http://www.kinodiseea.ro/ si pe www.facebook.com/kinodiseea.

Festivalul International de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Primariei Sectorului 5, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, sponsorizat de Apa Nova, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National. Partener Hotel Caro, cu sprijinul Ambasadei Olandei si Ambasadei Norvegiei.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  262 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings