newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Fustangii. Sau infidelitatea masculină din perspectiva a 7 regizori 


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Luni, 19 noiembrie 2012, 13:32 webReleases | Cultura

fakepath\Les Infideles - Afis | Foto: webPR.ro
Fustangii (in original: Les Infideles, il mai gasiti si ca The Players) este o colectie de scurtmetraje pe tema infidelitatii masculine realizate de sapte regizori francezi, evident. Ca doar cine se pricepe mai bine decit francezii la vinuri, brinza si triunghiuri amoroase? 

Doi dintre regizori si protagonistii din majoritatea episoadelor sunt Jean Dujardin (The Artist, Globul de Aur si Cannes 2011) si Gilles Lellouche (Jeux d'enfants), actori celebri in Franta care s-au gindit sa puna la un loc cele mai intilnite situatii care intervin intr-un cuplu atunci cind apare infidelitatea. Si ea apare.

Filmul va intra pe 23 noiembrie in cinematografele: Elvira Popescu, Movieplex Cinema Plaza, Grand Cinema Digiplex - Baneasa, Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza din Bucuresti si Cityplex Constanta. 

Lungmetrajul este adus in Romania de Independenta Film, casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase. Independenta Film a distribuit pelicule ca "Trainspotting", "Amelie", "Melancholia", "Todo sobre mi madre", "In The Mood for Love", "Vicky Cristina Barcelona", "Dogville" etc.

Filmele care alcatuiesc lungmetrajul Fustangii:

La Bonne Conscience (Cu constiinta curata)

Regia: Michel Hazanavicius (Globul de Aur 2012, "Cel mai bun film de comedie" pentru The Artist)

Povestea. Mai precis, vechea poveste. In cazul de fata, a teambuilding-ului. A plecarii din oras cu colegii, cu "firma" etc. Departarea de casa. Posibilitatea unui flirt cu colegele, cu receptionera, cu femeia de serviciu. Plus petrecerea de seara. Plus alcoolul. Plus camerele single la hotel. A fi sau a nu fi fidel? Aceasta este intrebarea.

Las Vegas

Regia: chiar Jean Dujardin (The Artist - "Cea mai buna interpretare masculina" Cannes 2011, "Cel mai bun actor de comedie" Golden Globe 2012) si Gilles Lellouche, aici actorii principali.

Povestea. Pretextul unei evadari din cuplu impreuna cu amicii: inventarea unei premiu constind intr-o excursie in strainatate, oriunde, numai sa fie departe de casa. In cazul nostru, destinatia va fi Las Vegas.

La Question (Intrebarea)

Regia: Emmanuelle Bercot (Backstage - selectia oficiala Venetia 2005, A poil - scurtmetraj, Cannes 2004, Clement - selectia oficiala Cannes 2001 "Un certain regard / Prix de la jeunesse", La puce - mediumetraj fictiune selectat la Cannes 1999)

Povestea. Din nou, vechea poveste. De data asta, celebra discutie: "Te rog sa-mi spui daca m-ai inselat vreodata cu alta femeie. Promit ca nu ma supar. Vreau doar sa stiu." Pina unde vor merge marturisirile? Se va tine ea (Alexandra Lamy) de cuvint sau se va supara pe el (Jean Dujardin)? 

Infideles Anonymes (Infidelii anonimi)

Regia: Alexandre Courtes

Povestea. Noua infideli incurabili isi recunosc problema si participa la o prima sesiune de terapie de grup pentru tratarea infidelitatii, la fel cum dependentii de alcool se trateaza la Alcoolicii anonimi. Toti sint in stadii diferite de "boala", unul este doar "bolnav" prefacut, iar doctorita psiholog (Sandrine Kiberlain) nu este nici ea cu toti boii pe-acasa.

Lolita

Regia: Eric Lartigau

Povestea. Din nou un clasic al genului: relatia barbatului casatorit (Gilles Lellouche) cu o amanta mult mai tinara (Clara Ponsot). De fapt, adolescenta. El o plimba cu jeep-ul, plateste camere la hoteluri scumpe si cina romantica la room service, ea ar vrea sa mearga cu colegii la discoteca si sa fumeze iarba. Ce e de facut?

Prologue

Regia: Fred Cavaye

Povestea. "Vezi, daca intreaba nevasta-mea, am fost cu tine pina la 5 dimineata!". Tot un clasic, ca la episodul "Las Vegas". Amicul de acoperire cu care se merge la agatat prin cluburi. Amicitia este atit de puternica incit si fetele agatate cunoscute ad-hoc trebuie sa fie tot pereche. Si, ulterior, paturile trebuie sa fie apropiate, pentru ca cei doi prieteni tin sa-si impartaseasca parerile non-stop.

Plus doua pastile foarte scurte, intercalate, bonus. Din care amintim aici celebrul "Vai, draga, dar nu e ceea ce crezi!", in momentul in care sotia il prinde chiar in timpul actului sexual cu amanta.

Lungmetrajul este adus in Romania de Independenta Film, casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase. Independenta Film a distribuit pelicule ca "Trainspotting", "Amelie", "Melancholia", "Todo sobre mi madre", "In The Mood for Love", "Vicky Cristina Barcelona", "Dogville" etc.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  1883 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings