newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Razvan Suma a incheiat turneul sau national: "Va place BACH ? mi-a deschis porti care nu stiam ca exista!"


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Joi, 8 noiembrie 2012, 16:10 webReleases | Cultura

Razvan Suma | Foto: webPR.ro
Turneul acesta mi-a deschis porti care nu stiam ca exista. Experientele pe care le traim dincolo de limitele pe care singuri ni le impunem ne largesc orizontul. La intrebarea "Va place Bach?" eu am gasit raspunsul gratie celui dat de spectatorii mei, care m-au determinat sa ma gandesc deja la o noua intrebare de adresat in turneul viitor - Razvan Suma.

Violoncelistul Razvan Suma a incheiat aseara la Bucuresti cea de-a doua editie a turneului sau national "Va place BACH?", printr-un concert extraordinar cu Variatiunile Goldberg, partitura rar cantata in Romania. Invitati speciali ai serii au fost doi artisti de talie internationala: violonista Corinne Chapelle care a studiat cu celebrul Yehudi Menuhin - discipolul lui George Enescu - si Razvan Popovici (viola), initiatorul si directorul Festivalului SoNoRo, transcriptia Variatiunilor Goldberg pentru trio de coarde fiind realizata de Dmitry Sitkovetsky.

Interpretarea plina de virtuozitate a celor trei artisti a fost rasplatita prin aplauzele publicului care a umplut pana la refuz Sala Radio din capitala. Biletele s-au epuizat cu zece zile inaintea evenimentului, doua sute de locuri suplimentare fiind adaugate chiar pe scena.

Violoncelistul Razvan Suma, insotit de instrumentul sau de colectie Maucotel - Fournier, a pornit din nou la drum, intre 2 si 30 octombrie, sa cante si sa incante publicul din noua orase ale Romaniei (Iasi, Botosani, Hunedoara, Satu Mare, Cluj-Napoca, Timisoara, Ramnicu Valcea, Craiova, Sibiu), adresand melomanilor intrebarea sub numele careia s-a desfasurat cea de-a doua editie a turneului sau national: "Va place BACH?". Spectatorii au implinit cu aplauze calduroase prestatia plina de sensibilitate a celui dintai artist roman care a interpretat pentru prima oara (in martie 2012), intr-un singur concert, integrala suitelor pentru violoncel solo semnata de marele Bach.

Pentru detalii despre turneul national "Va place BACH?" va invitam sa consultati site-ul www.razvansuma.com

Razvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni romani, cu un repertoriu cuprinzator, realizat in numeroasele recitaluri si concerte sustinute in intreaga lume. Pe langa activitatea concertistica din Romania, interpreteaza frecvent impreuna cu pianistul spaniol Josu Okinena, alaturi de care a concertat in sali ca "Auditorio Nacional de Madrid", "Teatro Colon" din Buenos Aires sau "Kursall" din San Sebastian.

In anul 2000 a obtinut diploma de licenta a Academiei de Muzica din Bucuresti la clasa maestrului Marin Cazacu, iar in 2002 a inceput programul de perfectionare "Artist Diploma" la Longy School of Music - Cambridge - Statele Unite, la clasa profesorului Terry King.

Razvan Suma a realizat din 2006 pana in prezent sase turnee in formula de Trio - "Romanian Piano Trio" sau "Trio Strad" - alaturi de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alaturi de Marin Cazacu, Alexandra Gutu si Octavian Lup, in componenta cvartetului de violoncele "Cellissimo", Razvan Suma a fost prezent pe scene din  Italia, Portugalia, Macao sau Maroc. A colaborat cu nume importante ale muzicii clasice internationale, precum Maxim Vengerov, Cristian Badea, Cvartetul Borromeo, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici sau Misha Katz.

Primul turneu solo sustinut de Razvan Suma, Va place BACH ?, editia I (1-21 martie 2012), a insemnat prima interpretare a unui artist roman, intr-un singur concert, a integralei suitelor pentru violoncel solo semnate de J.S. Bach.

In 2009, Razvan Suma a devenit solist al Orchestrelor si Corurilor Radio, iar in calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzica Bucuresti dezvolta o intensa activitate pedagogica. Este invitat sa predea la cursuri de maiestrie organizate in tari ca Spania, Argentina, Coreea si in Romania, in cadrul atelierelor organizate de Asociatia SONORO.

Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National
Eveniment organizat de Asociatia culturala "Analia Selis"

Coproducator: Radio Romania Muzical
Partener media principal: Smile Media

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, Romania libera, Academia Catavencu, Casa mea, Sapte Seri, Accente, Cariere, PORT.ro, Ziare.com, Art Act Magazine, Bucharest Herald si Feminis

Sponsorii turneului: BMW Group Romania si Carol Parc Hotel

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  677 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by