newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Tinere talente ale muzicii clasice urca pe scena Salii Radio - Concert de muzica clasica cu intrare libera la Sala Radio


PDF Print
A | a
E-mail
de Fundatia Constantin Dumitru | Marţi, 22 mai 2012, 14:55 webReleases | Cultura

orchestra_asociatia_momentum2 | Foto: webPR.ro
Fundatia "Constantin Dumitru" si Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, impreuna cu Asociatia Culturala Momentum din Ploiesti organizeaza in data de 31 mai un nou eveniment din seria concertelor "Fundatiei Constantin Dumitru". Parteneriatul dintre cele trei organizatii este realizat in cadrul proiectului  "Cultura pentru toti" , proiect prin care Fundatia si-a  asumat misiunea de a sprijini si promova tinerii talentati, dar si de a facilita accesul la evenimente culturale de calitate a unui public cat mai larg.

Intrarea la concertul din 31 mai este libera si se face in baza unei invitatii ce poate fi obtinuta online de pe site-ul organizatiei - fundatiaconstantindumitru.ro sau de la sediul fundatiei din str. Ion Neculce nr. 74, telefon 021.224.14.10. Concertul va avea loc la Studioul de concerte "Mihail Jora" (Sala Radio), incepand cu orele 20.00.

Programul include lucrari ale unora dintre cei mai cunoscuti compozitori: Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Rossini, Johann Strauss si Giuseppe Verdi. De asemenea, publicul se va delecta si cu versiuni orchestrale ale unor melodii devenite deja hit-uri in istorie ale unor artisti ca Frank Sinatra si Josh Groban. Nici piesele traditionale din repertoriul international nu au fost uitate astfel ca publicul va avea ocazia sa se bucure si sa danseze chiar pe ritmuri evreiesti, grecesti si nu numai in compania unori dansatori membri ai Consiliul International de Dans UNESCO.

Sprijin pentru formarea viitoarei generatii de muzicieni

Ideea organizarii unor astfel de evenimente s-a nascut ca urmare a unei nevoi crescande de a aduce muzica clasica mai aproape de oameni, indiferent de statutul lor social, de a pune in valoare tinerii muzicieni romani si de a le oferi acestora o sansa de afirmare.

"Am demarat in 2009 programul de burse de merit in educatie, prin care urmarim sa stimulam studentii sa obtina rezultate deosebite pe durata studiilor universitare, dar si sa-i ajutam sa aplice la programe nationale si internationale. In ceea ce-i priveste pe tinerii muzicieni aflati la inceput de cariera, am realizat ca pe langa o astfel de bursa este foarte important sa-i aducem in fata publicului. Numai astfel ei vor putea deveni cunoscuti si apreciati ca noua si viitoarea generatie de muzicieni ai Romaniei", a declarat presedintele Fundatiei "Constantin Dumitru", Ovidiu Ioan Dumitru.

Insa acesta nu este primul proiect dedicat unor astfel de tineri. Fundatia "Constantin Dumitru" deruleaza anual mai multe proiecte ce-i are in prim plan pe tinerii muzicieni si pe langa acordarea burselor de merit la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, din 2011 Fundatia a devenit principalul partener al Concursului National "Victor Giuleanu".

"In 2012 am decis sa mai adaugam un element important in acest proces de promovare si sa lansam o serie de concerte cu intrare libera prin care marele public - de toate varstele si din toate categoriile sociale - sa-i intalneasca pe acesti tineri. La acest prim concert din 31 mai pe langa o orchestra de tineri muzicieni condusa de Vlad Mateescu, un dirijor in varsta de numai 25 de ani, ii avem ca invitati si pe elevii Mircea Dumitrescu (14 ani) si Szocs Botond (16 ani). Acestia au castigat Marele Premiu la sectiunile vioara, respectiv pian, la Concursul "Victor Giuleanu", editia 2012.". a mai adaugat Ovidiu Ioan Dumitru.

Dirijor la doar 25 de ani

Printre tinerii care vor urca pe scena Salii Radio se numara si Vlad Mateescu, pianist si dirijor la doar 25 de ani. Vlad a absolvit Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sectia Dirijat orchestra si pian, lucrand in timpul studiilor sale cu maestrii Petru Andriesei (prof. univ. dr la UNMB si dirijor) si Cristian Brancusi (prof. univ. dr. la UNMB si dirijor al orchestrei de camera Radio). A participat la peste 150 de concerte si spectacole in calitate de dirijor si corist, si a castigat peste 40 de premii la festivaluri si concursuri nationale de pian.

Pe 31 mai, pe scena Salii Radio din Capitala vor mai urca:
  • Mircea Dumitrescu (14 ani), elev la Colegiul National de Muzica "George Enescu", castigator a numeroase premii la concursului nationale si internationale de vioara, precum si al Diplomei de Excelenta pentru performante deosebite acordata de Guvernul Romaniei;
  • Marius Balan (25 ani), castigator al premiului Uniunii Compozitorilor Muzicali din Romania in cadrul Festivalului de muzica George Grigoriu de la Braila;
  • Silvia Cristescu (22 ani), soprana lirica nascuta la Chisinau si colaboratoare a Operei Nationale din Bucuresti;
  • Octavian Tudose (25 ani), masterand al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti (UNMB) si colaborator al Operei Oleg Danovski din Constanta;
  • Alin Stoica (24 ani), tenor si castigator al premiului special George Enescu la prima editie a Concursului Victor Giuleanu in 2010;
  • Amira Magdalena Curus (26 de ani), pianista, absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si castigatoare a mai multor premii nationale de interpretare.
"Imi place sa cant si sa ascult muzica de opera. Acesta este si motivul pentru care vreau sa ajung foarte departe in acest domeniu. Fac totul cu mare pasiune si dragoste. Intotdeauna vorbesc cu placere despre prima mea dragoste: muzica de opera. Din nefericire, putini tineri mai asculta muzica buna, pierzandu-si timpul cu tot felul de nulitati. Mi-as dori ca situatia sa fie diferita", este de parere Alin Stoica.

Pentru mai multe informatii si detalii va rugam contactati:
Teodora Dutu - Manager de proiect, Fundatia "Constantin Dumitru"
Telefon: 0726 883 897 / E-mail: teodora.dutu[at]ovigroup.ro

Despre Fundatia "Constantin Dumitru"


Fundatia "Constantin Dumitru" a fost infiintata in august 2009 avand misiunea de a contribui la dezvoltarea comunitatii locale prin sprijinirea, promovarea si incurajarea dezvoltarii personale si a excelentei in educatie.

Printre obiectivele principale ale Fundatiei se numara:
1. Stimularea studentilor pentru a obtine rezultate meritorii in sistemul educational romanesc prin acordarea unor burse de excelenta si de merit;
2. Punerea la dispozitia studentilor informatii si facilitarea accesului acestora la proiecte si programe nationale si internationale;
3. Cresterea gradului de responsabilitate sociala a beneficiarilor activitatii fundatiei prin implicarea acestora in desfasurarea unor proiecte si programe educationale si/sau sociale.

Mai multe detalii pe:
http://fundatiaconstantindumitru.ro/   si   http://www.facebook.com/FundatiaConstantinDumitru

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   | 
  573 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by