newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Dirijorul Voicu Popescu aniverseaza 30 de ani de activitate printr-un concert la Sala Radio


PDF Print
A | a
E-mail
de AuraNedelcu | Vineri, 27 aprilie 2012, 14:57 webReleases | Cultura

Dirijorul Voicu Popescu | Foto: webPR.ro
Dirijorul Voicu Popescu, personalitate remarcabila a miscarii corale romanesti, aniverseaza 30 de ani de activitate printr-un concert  extraordinar ce va fi sustinut sambata, 5 mai 2012, ora 19:00, la Sala Radio.

Pentru a marca cele trei decenii de activitate dirijorala, vor evolua pe scena, sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, formatiile: Corul Sound al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti - cu un periplu repertorial de la sacru la profan, Corul de Copii Radio  ce propune o calatorie geografica prin cantecele popoarelor lumii, Grupa pregatitoare a Corului de Copii Radio si lumea prichindeilor din lucrarile semnate de Alexandru Pascanu, iar la final Corul National de Camera Madrigal cu o incursiune stilistica de la genurile Renasterii la divetismentul contemporan.

"Acest concert reprezint un moment special an viata mea. Experienta celor 30 de ani dedicati muzicii corale asi va gasi amplinirea o data cu preluarea baghetei dirijorale a Corului National de Camera Madrigal, brand artistic unic al Romaniei", a declarat Dirijorul Voicu Popescu.

Concertul de la Sala Radio ai va aduce pe scena pe Florina Ilie, Florin Budescu, Mihai Carstea, Ionut Popescu -solisti; Camelia Chitibea, Raluca Ouatu - pian, Ilinca Lorentz - percutie; Sorina Goia de la Radio Romania - prezentator.

Biletele se pot achizitiona prin reteaua  www.eventim.ro sau de la Casa de bilete din str. G-ral Berthelot 60-64, telefon 021-3031428, 021-3146800. Detalii la www.orchestre.srr.ro.

Despre Voicu Popescu

Arta corala este o pasiune puternica pentru Voicu Popescu si daca an 1975 a fost angajat artist liric la Corul National de Camera Madrigal, acelasi Voicu Popescu ai urmeaza astazi maestrului Marin Constantin la conducerea celebrului ansamblu coral romanesc.

Voicu Popescu este fondator si dirijor al Grupului Coral Sound si an prezent este dirijorul Corului de copii al Radiodifuziunii Romane.

Despre Madrigal

Corul National de Camera Madrigal fondat de maestrul Marin Constantin la 11 aprilie 1963 a sustinut peste 4000 de concerte pe importante scene muzicale ale lumii, devenind una dintre cele mai cunoscute formatii corale romanesti pe plan mondial, fiind recompensat cu numeroase premii si distinctii romanesti si internationale. Repertoriul corului este unul foarte vast, de la muzica medievala si renascentista pana la piese clasice si contemporane. Lucrarile provin atat din cultura apuseana romano-catolica, cat si din cea ortodoxa bizantina, cum ar fi muzica sarbatorilor Pascale sau cea dedicata sarbatorilor Craciunului. Corul Madrigal a fost declarat - bun al patrimoniului universal UNESCO" an anul 1992 la Paris.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   | 
  594 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by