newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Cupluri celebre, dincolo de mit


PDF Print
A | a
E-mail
de Fundatia Calea Victoriei | Miercuri, 22 februarie 2012, 16:09 webReleases | Cultura

Cuplurile celebre isi au tainele si legendele lor, aura de mister i-a tranformat in mituri, dar dincolo de ele, candva, s-au aflat doar un barbat si o femeie ¦ Pe ei va invit sa ii descoperim cu ajutorul imaginilor si a scrierilor timpului.

Vom porni calatoria noastra din Antichitatea indepartata pentru a ajunge in secolul care a inventat cuplul liber. Calauze ne vor fi Orfeu si Euridice, Cleopatra si ilustrii ei adoratori romani, Tristan si Isolda, Raphael si La Fornarina, Soliman si Roxelana, Henric IV si iubirile lui scandaloase, Ludovic XV si doamna de Pompadour, George Sand si Alfred de Musset, August Rodin si Camille Claudel, Sartre si Simone de Beauvoir. Invocand si povestind viata acestor personaje celebre vom afla nu numai istorii personale, mai mult sau mai putin scandaloase, dar si istoria unui sentiment, caci iubirea si-a avut si ea propriul ei drum de-a lungul timpului.

Va invit, asadar, intr-o calatorie fascinanta pentru a descoperi epoci si sentimente, dorinte si atitudini si, mai ales, pentru a-i intelege pe cei care au intrat in istorie si datorita unui sentiment.


Conferinta este gazduita de Libraria Bastilia. Casa in care este adapostita a fost construita in 1913, de arhitectul Spiridon Ceganeanu. Cele trei corpuri ale cladirii au fost locuite de fratii Petrascu: doctorul Vasile Petrascu, pictorul Gheorghe Petrascu si Nicolae Petrascu – directorul Revistei literatura si arta romana.

Corpul de cladire in care functioneaza libraria a apartinut doctorului Vasile Petrascu.

Lector: Monica Neatu

Data: 8 Martie 2012 Ora: 19:00

Cost: 30 ron Cost studenti: 25 ron

Locatie: Libraria Bastilia, cafenea, Piata Romana, nr. 5

Inscriere la CONTACT[at]VICTORIEI.RO
  374 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by