newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Printesa si muzicianul: o poveste de iubire


PDF Print
A | a
E-mail
de Fundatia Calea Victoriei | Miercuri, 25 ianuarie 2012, 18:23 webReleases | Cultura

G. Enescu a fost copil unic, protejat pana la sufocare, din frica de a nu fi pierdut la fel ca toti ceilalti frati dinaintea sa. Calatoreste in lumea larga in calitate de violonist, pianist, compozitor si dirijor. Se intoarce acasa ca sa ajute la infiintarea Societatii Compozitorilor Romani si a Premiului de Compozitie George Enescu, devenind apoi membru al Academiei Romane.

Maruca Cantacuzino s-a nascut si a crescut in lumea patriarhala moldoveneasca a sfarsitului de secol XIX; dar a fost educata de guvernante straine. La 19 ani s-a casatorit si a intrat in lumea mare a Bucurestilor. A trait o viata plina de stralucire si fast, lipsita de griji, o viata de basm, de la o petrecere la alta, cu nesfarsite mese in aer liber in parcurile private, adevarate mici raiuri terestre.

Femeia care a trecut inelul de aur in degetul lui George Enescu a fost Maruca Cantacuzino. Enescu a asteptat treizeci de ani indeplinirea acestei dorinte. Destinele lor au fost pentru totdeauna unite, prin casatorie dar si prin arta, acesta dedicand printesei iubite capodopera sa Oedip.

 Cand suntem copii, parintii ne dau un cerc. La maturitate, o femeie ne trece in deget un inel de aur. Mai tarziu, pentru a ne consola ca imbatranim, prietenii buni ne ofera o coroana de laur. Toate sunt jucarii , toate sunt de forma rotunda  dar jucarii ! Nu mi-am dorit decat inelul de aur. (Bernard Gavoty, Douazeci de convorbiri cu George Enescu).

Va asteptam sa depanam impreuna povestea unui mare om si muzician, George Enescu, si a unei enigmatice printese, Maruca Cantacuzino, pe Calea Victoriei, la Grand Hotel Continental.

Lector: Mariana Radu.
Data: 2 Februarie; Ora: 19.00
Cost: 30 ron; Cost studenti: 25 ron
Locul desfasurarii: Grand Hotel Continental, Calea Victoriei nr 56 (intrare din str. I. Campineanu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 Citeste mai multe despre   
  251 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by